Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Radenko Mutavdžić - „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

11. 03. 2019.

Autor: V. Novković Izvor: UNS

Radenko Mutavdžić - „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“

Vojni novinar i dugogodišnji član UNS-a Radenko Mutavdžić priredio je knjige „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“.

 

Kako navodi Mutavdžić, „Bitka na Košarama“ donosi sećanja učesnika bitke, „koji su od napada na karaulu Košare, 9. aprila, do potpisivanja Kumanovskog sporazuma 9. juna, branili državnu granicu prema Albaniji, sprečavajući kopnenu agresiju OVK na Kosovo i Metohiju“. Knjiga „Bitka za Paštrik“, prema rečima autora, sadrži „sećanja učesnika bitke na planini Paštrik, tokom „Operacije strela“, od 26. maja do 9. juna 1999“.

„Svedočenja pokazuju koliko je bila i teška i herojska odbrana Kosova i Metohije tokom NATO agresije, kada su borci svakodnevno bili izloženi bombardovanju NATO aviona i napadima terorističke OVK na granici sa Albanijom“, rekao je UNS-u Mutavdžić.

On dodaje i da će deo svedočenja više od 100 pripadnika tadašnje Vojske Jugoslavije biti korišćen u „igrano-dokumentarnim filmovima o bitkama na Košarama i Paštriku koji Radio-televizija Srbije i Vojnofilmski centar „Zastava film“ pripremaju za emitovanje povodom 20 godina NATO agresije“.

Radenko Mutavdžić je bio glavni i odgovorni urednik magazina „Odbrana“ od 2010. do 2014. godine. Autor je knjiga „Odgovor za budućnost – konstruisanje bezbednosnog identiteta“ i „Partnerstvo u bezbednosti - Program Partnerstvo za mir i zamisao saradnje u bezbednosti“.

Knjige „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“ deo su edicije „Ratnik“ čiji je izdavač Ministarstvo odbrane.

Bitka na Košarama

Broj strana: 285

Povez: Tvrd

Godina izdanja: 2018

Izdavač: Medija centar Odbrana

ISBN: 978-86-335-0611-3

 

Bitka za Paštrik

Broj strana: 144

Povez: Tvrd

Godina izdanja: 2018

Izdavač: Medija centar Odbrana

ISBN: 978-86-335-0610-6

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi