Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Željko Marković – "Pismo"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

24. 09. 2019.

Željko Marković – "Pismo"

Novosadski novinar, pisac i publicista Željko Marković objavio je roman „Pismo“.

Marković navodi da je roman zasnovan na istinitim događajima „iz života čoveka koji je u svet otišao iz Vrdnika krajem šezdesetih godina, a poslednjih pedeset godina živi u američkoj saveznoj državi Masačusets".

„Radnja romana događa se, osim u Vrdniku, u gradovima bivše Jugoslavije, zatim u Parizu, Bostonu i Njujorku. Kroz životnu dramu i identiteski slučaj glavnog junaka, ispričana je univerzalna drama o traganju i žrtvi”, kaže Marković.

U predgovoru knjige dr Medisa Kolaković navodi da "nećemo pogrešiti ako ovom romanu pristupimo i kao ispovest jednog čoveka koji je svoj slučaj, hrabro, iskreno i pošteno, otvorio pred Željkom Markovićem, takoreći do gole kosti, ne ustežući se da pred diktafonom priča i o najdelikatnijim ličnim iskustvima“.

"Glavni junak je u Americi postigao svoju punu ličnu, porodičnu i profesionalnu satisfakciju i tu zemlju, koja mu je pružila šansu života, doživljava kao zemlju ’dubokog disanja’. Marković prati njegova američka kretanja, ubedljivo i nadahnuto, i ponekad se čini kao da autor i njegov sagovornik zajedno šetaju ulicama Bostona ili Njujorka“, piše Kolaković.

Knjiga "Pismo" sedmi je roman koji je Marković napisao. Objavio je i dvanaeset knjiga iz oblasti publicistike, dokumentarne proze i umetničke reportaže.

Željko Marković dobitnik je nagrade UNS-a „Laza Kostić" za reportažu 2010. godine i Specijalne nagrade „Žika M. Jovanović" za publicistiku 2014. godine.

Izdavač: autorsko izdanje

Broj strana: 420

Pismo: latinica

Povez: mek

ISBN: 978-86-911579-6-8

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

19.02.

2020.

Желимир [neregistrovani] u 14:48

Željko Marković – "Pismo"

Како наручити роман Željko Marković – "Pismo" !?!
Молим да ми одговорите !!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi