Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

05. 05. 2021.

Plava jakna

Novopostavljeni šef TV dnevnika Nenad Ristić sastao se s dopisnikom „Politike“ Đukom Julijusom kako bi porazgovarali o daljoj saradnji, s obzirom na to da je u to vreme Televizija Beograd uveliko koristila izveštaje „Politikinih“ dopisnika iz inostranstva, budući da još nije imala svoju dopisničku mrežu po svetu.

U toku razgovora u kancelariji glavnog urednika TV Beograd Dušana Mitevića stigla je vest o ubistvu legendarnog čileanskog predsednika Salvadora Aljendea, što je veoma potreslo Julijusa, dugogodišnjeg dopisnika iz Južne Amerike.

- Ama, ljudi, to mi je bio najbolji prijatelj, pre nego što sam pošao ovamo bili smo porodično na izletu. Počela je neka kišica i ja sam skinuo moju plavu jaknu i pozajmio je Aljendeu. Ostala je kod njega.

U tom trenutku iz režije su javili da upravo stiže televizijska slika o ubistvu Aljendea:

Mitević je uključio monitor i ukazala se slika mrtvog Aljendea, u plavoj jakni Đuke Julijusa kako počiva na izduženom drvenom postamentu!

Na osnovu teksta Nenada Ristića, objavljenog u „Politici“ u rubrici „Među nama“ 28. januara 2020. pod naslovom – „Dve anegdote o novinarima „Politike“, priredila V. Arsenić


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na varsenic7@gmail.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi