Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Počeo upis u 45. generaciju Novinarske škole
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 09. 2020.

Izvor: UNS

Počeo upis u 45. generaciju Novinarske škole

Volite da pišete, istražujete i izveštavate? Mislite da biste se dobro snalazili pred TV kamerom ili radijskim mikrofonom? Steknite novinarska znanja i veštine u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije.

Novinarska škola Udruženja novinara Srbije upisuje 45. generaciju polaznika.

Nastava će biti organizovana uz preduzimanje svih preventivnih mera zbog pandemije korona virusa. Takođe, nastava će moći da se prati onlajn.

Kroz našu školu prošlo je više od 800 mladih ljudi, mahom studenata, koji su želeli da makar i na kratko uđu u svet novinarstva.

U Novinarskoj školi UNS-a polaznici uče da pišu vesti, izveštaje, reportaže, prave medijske fotografije, snimaju radio i TV priloge.

Od iskusnih novinara i urednika uče pravila intervjuisanja, javnog nastupa, profesionalnog postupanja i etičkim zahtevima kojih su novinari dužni da se pridržavaju. Naše polaznike učimo da prepoznaju spin i PR vesti, bezbednom korišćenju interneta i neophodnih alata za pronalaženje i proveru podataka na internetu.

Predavanja se održavaju subotom i nedeljom, ukupno tri meseca, a nakon toga sledi stručna praksa u redakciji u trajanju do četiri nedelje.

Ukoliko niste iz Beograda školu možete pohađati i iz svog doma, na daljinu. Predavanja su interaktivna i prilagođena polaznicima koji prate i učestvuju onlajn.

Školarina iznosi 43.000 dinara za polaznike koji školu pohađaju u učionici, dok je i dalje po promotivnoj ceni od 39.000 dinara za polaznike koji nastavu pohađaju na daljinu.

Nastavni materijal obezbeđuje Škola.

Prijavu za pohađanje Novinarske škole UNS-a u 45. generaciji možete poslati na novinar@uns.rs i sladjana.dimitrijevic@uns.rs.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

10.09.

2020.

Milica Stojković [neregistrovani] u 19:50

JUBILEJ

Kao prva generacija WEB novinara UNSa,druga generacija je aktuelni predsednik UNSa,ove godine napunila sam 35 godine profesionalnog rada kao novinar i članstva u UNSu.Bila sam predstavnik za štampu RTSa ili portparol punih 35 godina u Muzičkoj produkciji RTS.Iza mene ostaje autorska knjiga "Bila sam svedok "MUZIČKA PRODUKCIJA RTB 1976-1992",autorski dupli album specijalno izdanje PGPa "50 godina Simfonijski orkestar RTS" i disk "U ritmu tanga"sa autorskim tekstom "Kralj tanga ILIJA GENIĆ",https://www.youtube.com/watch?v=6hGVI8YQ0SQ&ab_channel=MilicaStojkovic Srpski kralj tanga-Ilija Bačko Genić.
Inače kći sam jednog od sto novinara, Ljubiše Stojkovića, u knjizi UNSa "2 VEKA SRPSKOG NOVINARSTVA".Meni je 89 a iduće 90 godina i volela bih da UNS to obeleži ukoliko smatra da zaslužujem.Živim sama i izolovano zbog epidemije i hodam sa 2 štapa.Hvala UNSu u koliko me se seti

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi