Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nagradu ''Mile Nedeljković'' dobio Bojan Jovanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 11. 2022.

Autor: Ivan Zlatković Izvor: UNS

Nagradu ''Mile Nedeljković'' dobio Bojan Jovanović

Nagradu "Mile Nedeljković" za najbolju objavljenu knjigu u 2021. godini iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti) dobio je dr Bojan Jovanović iz Niša za studiju Novo varvarstvo, dok je istoimenu povelju za životno delo dobio pedagog i istraživač srpske muzičke baštine prof. dr Dimitrije Golemović iz Beograda.

Priznanja će biti svečano uručena 7. decembra u aranđelovačkoj Narodnoj biblioteci "Sveti Sava".

Nagrada i povelja nose ime jednog od najznačajnijih naših novinara, etnologa, proučavalaca narodne baštine i istorije, publiciste i pedagoga. Žiri koji je izabrao najbolju knjigu činili su priznati naučnici: dr Branko Zlatković (predsednik), dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

Žiri koji je izabrao dobitnika povelje za životno delo činili su: dr Ivan Zlatković (predsednik), prof. dr Dušan Izvonar i Nevenka Popović, etnolog, doneo je odluku da Povelja ''Mile Nedeljković'' za životno delo bude dodeljena znamenitom pedagogu, proučavaocu i istraživaču srpske muzičke baštine prof. dr Dimitriju Golemoviću iz Beograda.

Nagradu dodeljuje Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859''.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi