Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nagrade novosadskog Društva novih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 04. 2023.

Autor: K.R. Izvor: Politika

Nagrade novosadskog Društva novih medija

Novosadsko Društvo novih medija- asocijacija posvećena istraživanju medijske srvarnosti i unapređivanju profesionalnih i etičkih standarda našeg žurnalizna- sumirala je učinak i prošloj godini i dodelila nagrade iz oblasti mediologije,umetnosti i nauke.

Žiri u sastavu: dr Neđa Danilović, dr Dušanka Komnenić, dr Marija Bjelica i Ivana Stojanović odlučio je da nagrade za životno delo pripadnu dr  Nebojši Kuzmanoviću, dr. Milivoju Pavloviću i dr. Žarku Dimiću s obrazloženjem da su u svojim dugogodišnjim novinarskim, naučnim i književnim radom afirmisali najviše vrednosti  srpskog žurnalizma i ukazali na puteve kojima se medijska produkcija približava nauci i književnosti.

Kuzmanović je doktor književnih nauka i i direktor Arhiva Vojvodine, Pavlović je književni istraživač i profesor medijskih predmeta na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu, a Dimić plodni istoričar i pisac, dugogodišnji upravnik arhiva SANU u Sremskim Karlovcima i urednik časopisa „ Krovovi“.

Iako su počeli kao novinari, sva trojica su, rečeno je, radeći na sopstvenom obrazovanju i edukujući mlade, ostavili radove i knjige koje pripadaju podjkednako žurnalizmu, nauci i književnosti.

Godišnje nagrade pripale su novinarima Dragani Zlatanović, Vesni Raonić, Jeleni Viktorov, Dušku Salatiću i Mirku Dimiću.

Na svečanosti u Galeriji Kulturnog centra u  Beočinu nagrade je uručio mr Željko Savić, predsednik Društva novih medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi