Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Kad proradi “ kultura “
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 08. 2009.

Kad proradi “ kultura “


Da je novinarska profesija puna iznenađenja lepih, često i ružnih, saznajemo svakog dana. Ta iznenađenja najčešće priređuju političari. Istina, poslednjih godina sve više je ovih drugih, često i za nepoverovati. Ali, kao neko ko godinama jede novinarski hleb, i ko je navikao i na lepe i na ružne postupke političara prema novinarima nije me posebno iznenadila i besna paljba pribojskog političara, koji po funkciji predstavlja opštinu Priboj. Ali, pošto sam obavljala svoj posao koji podleže sudu javnosti, mislim da je potrebno da se i ovo zna. U pitanju je zamenik predsednika opštine Priboj gospodin Dragomir Minić .

A priča teče ovako. Pozivam direktora Sportskog centra, u čijem gazdovanju je i novootvoreni kompleks bazena u Novom Priboju, gospodina Miša Ječmenicu, da dobijem informaciju da li su tačne priče koje kruže po gradu da su u ponedeljak 3. avgusta neki kupači, kako se priča, dobili batine na bazenu. Gospodin direktor Ječmenica vrlo korektno kaže da je bilo nekih problema, da je sve prijavljeno policiji. Međutim, ne lezi vraže. Ko se to usudio da tako nešto pita. I rasplet tek počinje. Mobilni telefon uzima zamenik predsednika opštine gospodin Minić i salva psovki počinje. Uz reči šta hoćeš, uz psovanje majke, teranje u…, uz pretnje da će on zatvoriti Radio Lim i još dosta epiteta iz poznatog vokabulara, za koji verovah (naivno) da je kod političara već zaboravljen, dođoše do izražaja. A kroz sve to stiže i da kaže što ne pišete o tučama po kafićima.

I normalno i ne stigoh da odgovorim, a i da stigoh nisam sigurna da bih znala kod koga je trenutno telefon. Da li kod direktora ili kod političara .

Elem, kultura, obrazovanje(Gimanzija završena za 7 godina , vanredno ) i moć ponajviše dođoše do izražaja ovog pribojskog političara. Niti me je strah zbog pretnji, niti hoću da se žalim, ali sve ovo sam drage kolege želela da podelim sa Vama, jer verujem da i mnogi od Vas nailaze na slične probleme na poslu.

Jer, odakle gospodin zamenik prima platu? Pa iz budžeta. A odakle taj novac? Pa od poreskih obveznika Priboja. Dakle, obavezan je da da informaciju, a ako baš neće ili iz bilo kojih razloga ne može, bar bi trebalo da svoje nerve smiri. Jer je javna ličnost. Pa, njega nisam ni želela ništa da pitam niti sam ga zvala, nego njegovog partijskog druga kome je on pomogao da dođe do mesta direktora .
I pretpostavljam da će nove pretnje i psovke uslediti. Ili možda neće. Videćemo.

A sve ovo se dogodilo, i sve ovo vam je ispričala glavni i odgovorni urednik Radio Lima Danica Gudurić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi