Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Danas u Beogradu izložba Hadži Marka Vujičića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 12. 2019.

Izvor: UNS

Danas u Beogradu izložba Hadži Marka Vujičića

U galeriji Kulturnog centra „Čukarica“ u sredu, 11. decembra u 19 časova biće otvorena izložba fotografija o Patrijarhu Pavlu nekadašnjeg urednika fotografije lista Srpske Patrijaršije „Pravoslavlje“ i člana UNS-a Hadži Marka Vujičića. Izložba će biti otvorena do 23. decembra 2019. godine, a ulaz slobodan.

Povod za izložbu je obeležavanje deset godina od smrti Patrijarha Pavla koji je, kao 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve , na tronu Svetog Save, bio od 1990. do 2009. godine.

Hadži Marko Vujičić je od 2003. kao student Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta radio honorarno u redakciji novina Srpske patrijaršije „Pravoslavlje“ , a od 2004. godine bio je urednik fotografije ovog lista.

Nagrađen je, za uređivanje fotografija u „Pravoslavlju“, zlatnom medaljom regenta Aleksandra Karađorđevića, zlatnom medaljom kralja Petra I Karađorđevića i medaljom vojvode Stepe Stepanovića od Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

Umetničkom fotografijom bavi se od 2000. godine, a fotografije su mu objavljivane na naslovnim stranama „Pravoslavlja“, „Svetigore“, „Iskona“, „Kalenića“, NIN-a…

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi