Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U Nišu predstavljena knjiga „Sedma sila bez krila“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

03. 03. 2020.

Izvor: UNS

U Nišu predstavljena knjiga „Sedma sila bez krila“

Knjiga „Sedma sila bez krila“ poznatog niškog novinara Milorada Doderovića, koja je zajedničko izdanje „Prometeja“ i niške Agencije „Svici“ predstavljena je na 16. Svetosavskom sajmu knjiga u Nišu.

Osim autora Doderovića, o knjizi „Sedma sila bez krila“, govorili su književnik Velibor Petković i Miroslav Jović iz Agencije „Svici“.

Za knjigu „Sedma krila bez krila“ rečeno je da kroz sedamdesetak kratkih i autentičnih priča o tome šta je sanjao i šta mu se događalo tokom četiri decenije profesionalnog bavljenja novinarstvom Doderović svedoči i o ozbiljnim vrtlozima u kojem se našlo novinarstvo pritisnuto  uticajem politike i političara, ali i negativnim uticajem „mangupa iz sopstvenih redova“.

Odgovarajući na pitanja čitalaca i mlađih kolega Doderović je naročito upozorio na zamku o slobodi govora rekavši, između ostalog, da je „velika stvar govoriti slobodno, ali je mnogo veća i važnija govoriti istinito i odgovorno“. Sve drugo je svesno ili nesvesno služenje nekome ili nečemu, što odstupa od osnovnih principa novinarskog Kodeksa.

Doderović se na predstavljanju knjige u Nišu osvrnuo i na svoje iskustvo iz dopisničkog rada za australijski državni SBS radio, za koji se javlja iz Srbije već četvrt veka, počinjući rečenicom: "Dragi naši tamo daleko".

Knjiga „Sedma sila bez krila“ /Mojih  prvih 40/ prvu i zapaženu promociju imala je na oktobarskom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu na štandu Srbije i Udruženja pisaca „Sedmica“.

Na Svetosavskom sajmu knjiga u Nišu učestvuje dvadesetak izdavača iz cele Srbije. Počeo je 28. februara i trajaće do 6. marta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi