Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS-DNV: Obustaviti prekršajne postupke protiv novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

03. 05. 2022.

UNS-DNV: Obustaviti prekršajne postupke protiv novinara

Svetski dan slobode medija Udruženje novinara Srbije je sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine obeležilo danas u Novom Sadu kod spomenika Lazi Kostiću, prvom predsedniku UNS-a.

U akciji Pet minuta gromoglasne tišine građani su mogli da sa improvizovanog štrika uzmu karikature, ilustracije Jugoslava Vlahovića i Marka Somborca, kao i aforizme sugrađanina Ninusa Nestorovića.

Predsednik UNS - DNV Predrag Rava pročitao je Proglas kojim se javnost podseća na probleme sa kojima su susreću mediji u Srbiji - od napada na novinare do "SLAPP tužbi", a istaknut je i zahtev da protiv svih novinara koji su izveštavali sa ekoloških protesta budu obustavljeni prekršajni postupci.

Kako je Rava izjavio preduslov za slobodne medije svakako su adekvatni uslovi za rad novinara, a mnogi od njih se suočavaju sa egzistencionalnim problemima, cenzurom, autocenzurom i neretko sa verbalnim i fizičkim napadima.

 

 

Autor video snimaka: Vojnet produkcija

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi