Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Poziv na UNS-ovu tribinu o poštovanju etičkih standarda na društvenim mrežama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

03. 10. 2018.

Izvor: UNS

Poziv na UNS-ovu tribinu o poštovanju etičkih standarda na društvenim mrežama

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) poziva novinare i urednike, studente novinarstva i širu javnost na tribinu o poštovanju etičkih standarda novinara i medija na društvenim mrežama.

Tribina će biti održana 16. oktobra, s početkom u 12 sati, u Kulturnom centru Novog Sada, Katolička porta 5.

U fokusu će biti važnost poštovanja etičkih standarda ne samo u medijima, već i na profilima/prezentacijama medija i novinara na društvenim mrežama. 

Na tribini će biti diskutovano o značaju i načinima upravljanja nalozima na društvenim mrežama, značaju poštovanja autorstva, tačnosti, sprečavanja govora mržnje, ali i o mogućnostima za pridobijanje čitalaca i promociju medijskog sadržaja.

Na tribini će govoriti veb urednik "Dnevnika onlajn" i bloger Aleksandar Grubeša, glavni i odgovorni urednik Redakcije Multimedijalnog programa WEB Radio-televizije Vojvodine Ladislav Lazić, glavni i odgovorni urednik „Medijske kuće 021“ Slobodan Krajnović, urednik sajta dnevnog lista "Danas" Bojan Cvejić i urednica UNS-ovog sajta „UNS online“ Kristina Kovač, nakon čega je planirana debata.

Zainteresovani za tribinu mogu se prijaviti do 12. oktobra 2018. na mejl vesna.masalovic@uns.rs.

Realizaciju skupa podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi