Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Milović urednici TV Mosta: Sve u vezi sa prljavom kampanjom protiv Olivera Ivanovića i mene i naših porodica moraćete da dokažete na sudu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

31. 01. 2018.

Izvor: Kossev

Milović urednici TV Mosta: Sve u vezi sa prljavom kampanjom protiv Olivera Ivanovića i mene i naših porodica moraćete da dokažete na sudu

"Ko je naručilac spota? Ko je i koliko para dao? Ko je potpisao ugovor i sve ostalo u vezi sa prljavom kampanjom protiv Olivera Ivanovića i njegove porodice, a i mene i moje porodice. Gospođo Janković, sve ćete to morati da dokažete na sudu. I na kraju moje lično mišljenje: To Vas ne abolira za sve tragične događaje koji su se nakon toga desili.

I ne samo to, govor mržnje koji se čuo u toku predizborne kampanje na TV Most protiv Olivera Ivanovića i mene je krivično delo, za koje će morati da odgovaraju svi koji su u tome učestvovali i podržavali," ovim rečima u pisanoj izjavi poslatoj KoSSevu oglasio se predsednik Građanske inicijative 'Za naš Zvečan' Dragiša Milović nakon što je glavna i odgovorna urednica TV "Most" iz Zvečana Ljiljana Janković odgovarala na pitanja UNS-a o govoru mržnje povodom teksta "Šiptarski teroristi prete Marku Đuriću", ali i ranijem video spotu o Dragiši Miloviću i ubijenom Oliveru Ivanoviću koji su se u vreme kampanje za kosovske lokalne izbore emitovali na ovoj televiziji, odnosno Nacionalnom dnevniku TV Pink (11:17. minut prim.red.), te tekstu Da li Ivanović sa Kforom i Prištinom dogovara okupaciju Severa KiM?

"Nije bilo namerno. Sad sam tek videla tekst i odmah reagovala, mi tako ne izveštavamo," rekla je Ljiljana Janković kada su je iz Udruženja novinara Srbije pozvali, a nakon, kako dodaju iz UNS-a, obraćanja kolega sa Kosova i Metohije.

Glavna i odgovorna urednica TV Most za UNS je govorila i o navodima odbornika u SO Zvečan i nekadašnjeg predsednika ove opštine, Dragiše Milovića, iznete u emisiji "Slobodno srpski", a u vezi sa spotovima o njemu i ubijenom Oliveru Ivanoviću koji su se u vreme kampanje za kosovske lokalne izbore emitovali na ovoj televiziji.

Janković je potvrdila da ju je Milović zvao u toku izborne kampanje i pitao kakvi se to spotovi emituju, ali i navela "da nije tačno da je rekla da su naručeni i urađeni u Beogradu", kako je Dragiša Milović svedočio u emisiji "Slobodno srpski" novinara Budimira Ničića.

"Rekla sam mu da su to spotovi Srpske liste i da sam ih takve dobila i da ne mogu da ih menjam. Nije tačno da sam rekla da su naručeni i urađeni u Beogradu," rekla je glavna i odgovorna urednica TV Most.

Ona je potvrdila deo Milovićevog svedočenja u emisiji da mu je tokom predizborne kampanje rekla da na TV Most nema slobodnih termina kada bi on i Ivanović mogli da gostuju.

"Apsolutno je tačno da nije bilo slobodnih termina i da su svi bili zakupljeni. Imam i dokaz - mejlove da je sve bilo već popunjeno," rekla je Ljiljana Janković za UNS.

Janković bez odgovora na najnovije Milovićeve navode

U toku poslepodneva pokušali smo da dobijemo komentar od urednice TV Most Ljiljane Janković na najnoviju izjavu odbornika u SO Zvečan i lidera GI "Za naš Zvečan" Dragiše Milovića ali u tome do objavljivanja vesti nismo uspeli.

Na prvi telefonski poziv nam se nije javila već osoba koja se nije predstavila a koja je rekla da je Janković na sastanku i da pokušamo kasnije. Ni na kasniji poziv se nije javila, a prethodno smo uputili i imejl sa tekstom izjave Dragiše Milovića i zamolili da komentariše.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi