Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Proglas UNS na Kosovu povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

02. 05. 2019.

Autor: DNKiM

Proglas UNS na Kosovu povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija

Udruženje novinara Srbije na Kosovu povodom 3. maja Svetskog dana slobode medija poziva kolege da se sutra u 13 časova okupe ispred umetničke instalacije MISSING i tako ukažu na nerasvetljena ubistva i otmice, napade i pritiske na novinare i medije. Na instalaciji se, zajedno sa otetima i nestalima, nalaze imena novinara i medijskih radnika koji su stradali od 21.09.1998. godine.

U protekloj godini nastavljeni su napadi i pritisci na novinare na Kosovu i Metohiji. Policija nije istražila obaranje Portala „Slobodno srpski“ kao i pretnje upućene predsedniku UNS-a na KiM Budimiru Ničiću. Nastavljene su pretnje i pritisci na Portal „Kossev“ iz Kosovske Mitrovice i RTV KIM iz Čaglavice.

Sedmi put je srušena tabla otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću. Na mestu rušenja između sela Velika Hoča i Zočište kod Orahovca, novinari su pronašli srušenu ploču, posle čega je kosovska policija pokrenula istragu i prvi put otkrila počinioce.

Ni u protekloj godini nije došlo do formiranja Komisije za istragu ubistava, otmica i nestanka novinara Srba i Albanaca. Pokrenuta inicijativa koju su zajedno pokrenuli Udruženje novinara Srbije na Kosovu i albansko Udruženje novinara nije realizovana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi