Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodiću mi nismo lopovi, a ti?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

08. 12. 2014.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Rodiću mi nismo lopovi, a ti?

Uvaženi Svetislav Basara replicirajući Dragoljubu Žarkoviću nedavno je napisao da dotični ima veliki problem; kako god da se namesti, na koju god stranu da se okrene vidi mu se pička.

Gazda „Kurira" Aca Rodić nema taj problem. On, naime, jeste pička. I to i ne pokušava da sakrije. On se time, štaviše, ponosi. A kako i ne bi? Na toj karakternoj osobini, genetski nasleđenoj od tata Raje, Aca je napunio džepove.

Gazda „Kurira", kao i svaka druga ljudska pička, radi za keš. Može ga, jel'te, imati svako ko dovoljno plati. Nema kod njega nikakvih principa, uverenja i ideja. Ako ste slučajno zaboravili, to je onaj čovek koji je, ne tako davno, rođenog oca držao u zatvoru. To je onaj čovek koji je pred izbore 2012. vodio najprljaviju tadićevsku kampanju protiv SNS, da bi već dan 21. maja postao veći Toma od Dragice.

Elem, taj i takav Aca, taj i takav Rodić, taj i takav Rajin mali okomio se na mene i moj mi Informer. Kaže, ja sam „nezvanični portparol vlasti" i „zvanični cenzor" (!?!). Dodaje, posve duhovito i sasvim originalno, Informer je „službeni glasnik". Kaže još i da smo Toma Nikolić i ja sklopili tajni savez protiv Vučića!? U ingenioznim tekstualnim uratcima, Rodić i njegovi polupismeni novinarski čauši dalje pišu i da po nalogu premijera napadamo svakoga ko se usudi da napadne i kritikuje Vladu (!?!). Alo, pameti! Pa odlučite se, magarci. Je'l rušim Vučića il' sam njegov „cenzor"?!

No, dobro, neka je sve to tako. Neka je Informer „službeni glasnik", neka sam ja „zvanični cenzor". Ali ima jedan za vas, kurirci, veliki, nepremostivi problem: mi nismo lopovi! Mi ništa ukrali nismo. Mi ni dinara poreza nismo dužni. Mi nijednu firmu nismo ugasili da bismo preko noći napravili drugu i zajebali sve poverioce. Mi, da izvinite, ne dugujemo silne milione državnoj štampariji.

A ti, gazda Aco? A vi, drugovi kurirci? Zašto ne odgovorite konkretno na bilo koje naše konkretno pitanje? Na primer, koliko ste dužni štampariji „Đîlitika"? A koliko štampariji „Rotografika"? Ili zašto ste početkom ove godine ugasili „Dnevne novine Kurir" i osnovali „Kurir najuticajnije dnevne novine na Balkanu"? Na koju foru vam „Kurir" danas nosi broj 303, a izlazite skoro 12 godina? Ili koja je, Aleksandre Rodiću, tvoja uloga u kriminalnom pokušaju preuzimanja „Politike" i „Večernjih novosti"? U kakvim si finansijskim vezama sa netom uhapšenim tajkunom Miroslavom Bogićevićem? Ko je tu kome dao kakve menice i ko sad treba kod koga da se naplati?

I kakve su tačno tvoje, Rodiću juniore, veze sa vlasnikom „Aktera" Tihomirom Trišićem? Taj je, da podsetim, letos uhapšen pod optužbom da je u „Azotari" ukrao milion evra. A ti si krajem prošle godine najavljivao da „policijska mafija" sprema hapšenje vas dvojice u paketu? Šta to kriješ, Rodiću, što si toliko nervozan?

Zašto se tako plašiš 1. januara 2015?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi