Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Vučićević, mali Đokica, a velika lopuža
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

08. 12. 2014.

Autor: Raja Rodić Izvor: Kurir

Otvreno pismo pokretača Kurira Radisava Rodića D. J. Vučićeviću

Vučićević, mali Đokica, a velika lopuža

Vučko, napravio sam te greškom.

 

Od mog pokušaja da od tebe stvorim čoveka, iz najbolje namere, mutirao si u skota. Tačnije, skotinu! Na sramotu moju, na sramotu novinarske profesije, ove jadne zemlje, a bogami i ljudskog roda. U šta si se ti, kukavče jadni, pretvorio?

Ti, Vučko, nisi novinar. Nisi to nikad ni hteo da budeš. Ti si samo alava, bolesno ambiciozna, beskrupulozna, umobolna protuva koja želi da bude bogata, moćna, da joj se svi klanjaju, a nemaš onu stvar, a ni pameti da se za us­peh izboriš znanjem, radom i pozitivnim ljudskim vrednostima.

Tebi je novinarski poziv samo paravan za moralnu prostituciju, reketiranje, iznude, blaćenje... Sve s ciljem da zaradiš pare. Od obične prostitutke avanzovao si u elitnu prostitutku. Tvoja deviza je ona boljševička: ukaljaš čoveka, pa neka se on pere kako zna. A ti pranje debelo naplaćuješ.

Vučko, ti maštaš da budeš Mišković, Beko, Kostić, Bogićević i slični. Ne biraš sredstva da dođeš do novca. Naš narod kaže: Znam te, puško, dok si pištolj bila! Od momenta kada si 19. aprila 1998. godine došao kod mene kao običan gologuzan, novinar početnik, prodavao si tekstove i informacije za porciju ćevapa i flašu piva.

Od tada ti je samo cena rasla. Od deset ćevapa došao si do više stanova, džipa, „roleksa“ i, kako sam kažeš, imaš mnogo para, sada si imućan čovek. Odakle ti to, Vučko? Tebi je mesto gde i Dragoslavu Kosmajcu i Ljubiši Buhi Čumetu, koje, uz­gred, godinama nisi smeo da spomeneš. Da se malo družiš sa sebi sličnima dok se ne utvrdi kako si to sve stekao. Tvoji legalni prihodi su, kao i njihovi, nesrazmerni tvojoj imovini. 

Vučko, javno priznaj ko ti je od političara i tajkuna šta dao i zašto! Lažno se predstavljaš kao uspešan vlasnik još uspešnijih dnevnih novina. Novine su mnogo skupa igračka. Ja to dobro znam.

Ne daje se to idiotu u ruke tek tako. Finansijski tokovi jasno govore da si ti samo iznajmljeno ime kao što si bio i u Pressu, gde ste ti i tvoja banda ostali dužni 16 miliona evra raznim ljudima, od Mome Vujovića, koji je izgradio zgradu štamparije, a nikad mu niste platili 2,5 miliona evra, preko duga za mašinu od 2,5 miliona, države, kojoj dugujete milion evra za poreze itd., sve do 16 miliona evra.

Koliko si ti od tih opljačkanih 16 miliona stavio u svoj džep?  Vučko, da li smeš javno da kažeš ko ti je dao novac da pokreneš Informer i ima li tu prljavog keša opljačkanog u „Galenici“ i ko ti ga je dao na ruke? Obavesti lepo javnost da ne bude u zabludi da si ti to finansirao svojim parama. Vučko, da ponovim, nisi ti novinar. Ti si bruka i sramota novinarske profesije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi