Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  „Kurir laže, ali neću da ga tužim"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

07. 12. 2015.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Premijer Vučić otvoreno o slobodi medija

„Kurir laže, ali neću da ga tužim"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji svako ima pravo da piše šta hoće, ali da na kraju mora ostati i pravo svakoga da za laž kaže da je laž.

Govoreći o pisanju „Kurira", Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je morao da demantuje laži, ali da ipak neće tužiti taj list. Premijer kaže da mu je najvažnije da narod zna istinu.

- Da nisam odmah demantovao laži „Kurira", prema kojima sam nekome u nekom podrumu dao 120 evra da bih mu iznuđivao iskaz, dušebrižnici bi rekli: „Aha, gde ima dima, ima i vatre“. Meni je važno da narod zna istinu, a privatno ih neću goniti ni krivično ni prekršajno. Ponosan sam na slobodu izražavanja. Imaju pravo da pišu šta hoće, ali hoću da zadržimo pravo svakoga da za laž kaže da je laž! -istakao je Vučić.

Povodom najave ministra policije da će naći način da povuče krivične prijave protiv vlasnika i glavnog urednika „Kurira" Aleksandra Rodića i Milana Lađevića zbog sumnje u krivično delo podstrekivanje na lažno prijavljivanje, premijer je naglasio da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi, niti da guši slobodu medija:

- Razumeo sam Stefanovićev predlog, kojim je želeo da izbegne i miligram sumnje da se politika meša u rad nadležnih organa. Ne mešam se u rad tužilaštva, ali razumem ministra policije jer je jako važno da ne postoji nikakva sumnja da neko želi politički obračun. Rekao sam mu da rade po savesti i u skladu sa zakonom.

Na pitanje novinara „Kurira“ zašto je „Telekom" prestao da se oglašava u „Kuriru“, Vučić je odgovorio da je to izbor te firme.

- Nisam radnik „Telekoma“ i ne mogu u njihovo ime da odgovorim. Imaju pravo da se oglašavaju gde hoće i da prestanu kad hoće. Ne bi trebalo da im se preti ako odustanu od reklamiranja, jer bi to ličilo na reket. A nadam se i verujem da „Kurir“ nikoga ne reketira - zaključio jeVučić.

Predugo sam ćutao na snajpere i pretnje

Vučić je rekao i da je dosad ćutao kad su ga u pojedinim medijima nazivali psihopatom, ludakom i ubicom.

- Nije prvi put da neko govori kako snajper nešto rešava u Srbiji i svi se prave blesavi! Ćute sve Dunje (Mijatović, OEBS, prim. aut.), sva udruženja i ostali, kao i uvek, jer je to borba za politički uticaj. Institucije su dobre samo onda kad se to nekom sviđa politički. Podsetiću na slučaj „Helikopter". Tražili su da institucije rade, a potom im se nije svideo rezultat. Naslušaću se ja još „snajpera", osim ako ne misli stvarno da puca - istakao je Vučić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi