Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Urednica „Hlas ljudu“: Izvinjavam se Dragani Surovi zbog pominjanja srpske nacionalnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

02. 03. 2021.

Autor: Ana Horvatova Izvor: UNS

Urednica „Hlas ljudu“: Izvinjavam se Dragani Surovi zbog pominjanja srpske nacionalnosti

Urednica nedeljnika na slovačkom jeziku „Hlas ljudu“ Ana Horvatova poslala je pismo Udruženju novinara Srbije (UNS) u kojem se izvinjava Dragani Surovi zbog pominjanja srpske nacionalnosti na sednici Upravnog odbora. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani, 

Ovim putem želim da se izvinim što sam na sednici Upravnog odbora Novinsko-izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ u utorak, 23. februara pomenula da je gospođa Dragana Surovi Srpkinja, što nije bilo u nameri da uvredim osobu, već da skrenem pažnju na to da bi u Upravnom odboru Novinsko-izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ trebalo da budu osobe koje znaju književni slovački jezik, stručne osobe, kojima je bliska problematika slovačke zajednice na našim prostorima. Kao lojalnoj građanki ove zemlje, naviknutoj na suživot sa pripadnicima kako srpskog tako i ostalih naroda, poštovanja kao svojih tradicionalnih vrednosti tako i drugih nacija, ni u jednom trenutku mi nije bila namera da vređam nekog na nacionalnoj osnovi, niti konfesionalnoj ili drugoj.

Ana Horvatova, urednik lista „Hlas ljudu“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi