Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Adria medija grupe: Neistinite tvdnje o "Kuriru" u tekstu "Korupcija u srpskom novinarstvu: U kojoj meri organizovani kriminal upravlja medijima?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

06. 02. 2023.

Autor: Adrija Medija Grupa Izvor: Adrija Medija Grupa

Odgovor Adria medija grupe: Neistinite tvdnje o "Kuriru" u tekstu "Korupcija u srpskom novinarstvu: U kojoj meri organizovani kriminal upravlja medijima?"

Redakcija Adria medija grupe je Udruženju novinara Srbije (UNS) poslala odgovor na tekst koji je UNS preneo sa sajta Cenzolovke 1. februara. Odgovor Adria medija grupe prenosimo u celosti.

Odgovor na informaciju

Neistinita je tvrdnja navedena u tekstu od 01.02.2023. godine pod naslovom ,,Korupcija u srpskom novinarstvu: U kojoj meri organizovani kriminal upravlja medijima?" da je koristeći Skaj aplikaciju na telefonu optuženi Darko Šarić preko svog advokata i kuma, naručivao tekstova i TV priloge, menjao naslove, ispravljao ,,greške" u Kuriru.

Navedena informacija pored toga što je neistinita, ni na koji način ne proizilazi ni iz optužnice podnete protiv Darka Šarića i sadržine ,,Skaj" prepiske koja se u predmetnom krivičnom postupku koristi.

Takođe su neistinite informacije koje implicirate u svom tekstu da su novinari medija koje pominjete, a u koje je uključen i Kurir saradnici mafije, da su za poslušnost prema šefu organizovane kriminalne grupe plaćani poklonima i slično.

Kurir, njegovi urednici i novinari na profesionalan i častan način obavljaju svoj posao u cilju potpunog i jasnog izveštavanja građana o svim temama koje su od interesa za javnost.

Kurir kao profesionalni medij i neprikosnoveni lider kada je u pitanju oblast crne hronike izveštava o svim sudskim postupcima za koje postoji interes javnosti, naročito kada su u pitanju okrivljeni za krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala, u skladu sa najvišim standardima novinarske profesije, kodeksom i zakonom, a sve tvrdnje o navodnim uticajima i mešanjima u uređivačku politiku od strane optuženog Darka Šarića i njegovih navodnih saradnika, kao i od strane bilo kojih drugih lica su gruba neistina.

O navedenom svedoči i deo same ,,Skaj" komunikacije navodno vođene između optuženog Darka Šarića i njegovih saradnika, a koji deo prepiske niste preneli u svom tekstu, koja glasi:,,A ona plava iz Kurira kako nas sjeba za onaj naslov" (citat iz optužnice).

Dakle, jasno je da Kurir ne da nije dozvolio da bude zloupotrebljen, već je izazvao nezadovoljstvo optuženih svojim profesionalnim izveštavanjem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi