Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Ministarstva finansija i privrede UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

16. 04. 2013.

Pismo Ministarstva finansija i privrede UNS-u

Ministarstvo finansija i privrede uputilo je pismo Udruženju novinara Srbije u kojem UNS i javnost obaveštavaju o tome da u dnevnom listu „Naše novine“ „nije objavljen demanti Ministarstva finansija i privrede u celosti, već samo jedan deo“, kao i da „ autori teksta nastavljaju da ponavljaju netačne i uvredljive informacije na račun ličnosti državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede Ivice Kojića“. Pismo Ministarstva finansija i privrede prenosimo u celosti.

 

UNS - Udruženje novinara Srbije

Ljiljana Smajlović, predsednica

Poštovana,

 

S obzirom da nije ispoštovan Zakon o javnom informisanju, želimo da vas obavestimo o sledećem:

  • dana 15. aprila 2013. godine u dnevnom listu „Naše novine“ objavljen je tekst u kojem je naveden niz netačnih i neproverenih informacija koje direktno vređaju ličnost i narušavaju ugled državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede Ivice Kojića. (U prilogu: članak iz „Naših novina“, 15. april 2013.)
  • istog dana, 15. aprila 2013. godine Ministarstvo finansija i privrede uputilo je dnevnom listu „Naše novine“ Zahtev za objavu demantija pozivajući se na Zakon o javnom informisanju (U prilogu: Zahtev)
  • dana 16. aprila 2013. godine u dnevnom listu „Naše novine“ nije objavljen demanti Ministarstva finansija i privrede u celosti, već samo jedan deo. Dodatno, autori teksta nastavljaju da ponavljaju netačne i uvredljive informacije na račun ličnosti državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede Ivice Kojića (U prilogu: članak iz „Naših novina“, 16. april 2013.)

Iz gore navedenih razloga i očiglednog kršenja Zakona o  javnom informisanju, molimo vas da u skladu sa svojim ovlašćenjima utičete na to da se zakonska obaveza objavljivanja demantija ispoštuje u celosti, odnosno onako kako je zakonom propisano.

 S poštovanjem,

Sekretar Ministarstva

Danica Vasiljević

 

Zahtev Ministarstva finansija i privrede “Našim novinama” za demantij, kao i sporne tekstove možete preuzeti u prilogu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi