Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo UG "Pokret dostojanstvenih" UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

12. 08. 2013.

Pismo UG "Pokret dostojanstvenih" UNS-u

Udruženju novinara Srbije stiglo je pismo udruženja građana "Pokret dostojanstvenih" nezadovoljnog reklamom lista "Informer": "Ne budi majmujn, čitaj Informer". Pismo UG "Pokret dostojanstvenih" prenosimo u celosti.

 

Poštovani,

Obraćamo Vam se s poštovanjem u nadi da ćete kao moralno i društveno odgovorni  u okviru svojih  profesionalnih nadležnosti i mogućnosti, razmotriti sadržaj našeg dopisa.

UG „Pokret dostojanstvenih“ sa gorčinom  dolazi  do zaključka da  u ova teška vremena, kad ljudi jedva preživljavaju, ostaju bez posla,  ne znaju šta će  sutra biti sa njima  i njihovim porodicama, postoje i oni koji bi još malo da ponize građane Srbije. Naime reklama dnevnog lista „Informer“-NE  BUDI MAJMUN, ČITAJ INFORMER-, na drzak i bestidan način mesecima unazad vređa sve one koji ne čitaju „Informer“ a baš takvi čine većinski deo Srbije.

Prosto je ne verovatno da u našem društvu, ako imate dovoljno novca možete platiti sve, pa i plasiranje sadržaja jedne takve reklame u javnost. Užasnuti smo činjenicom,  šta sve  snagom materijalne moći pojedinac ili male grupe mogu činiti na našim prostorima, danas građane Srbije nazivaju MAJMUNIMA, treba se pitati šta sledi, i ujedno plašiti njihovog sledećeg koraka.

Nadamo se da će naš dopis stići na pravu adresu i da ćete se složiti sa nama, da  ova reklama  svojim stalnim ponavljanjem iz dana u dan postaje UVREDLjIVA NAMENSKA PAROLA, parola koja  sramoti  novinarsku profesiju, parola koja je bruka za državu Srbiju i velika uvreda za građane Srbije.

Možda svojim postojanjem, trenutno ne možete promeniti svet i vreme u kome živimo, kao i nedaće koje su došle s njim, ali smo sigurni da   nas građane Srbije možete zaštitite od ovkvih i sličnih  poniženja.

Molimo Vas da u sadržaju reklame ne tražite nikakvu metaforu, drevnu japansku  filozofiju i stara indijska učenja ostavite po strani. Vreme je da nam pomognete da tvorcima reklame i vlasnicima  „Informera“ pokažemo DA SRBIJA VIDI, ČUJE  I VIŠE  NEĆE  DA ĆUTI!

Smatramo da je nepotrebno da Vam kažemo šta Vam je činiti, sigurni smo da ćete slediti svoje profesionalne i moralne kodekse i u skladu sa njima pronaći rešenje, rešenje kojim ćete zaštititi narušeno dostojanstvo građana Srbije.

 U Paraćinu                                                             S poštovanjem,

02.08.2013.god.                                                        Predsednik udruženja

                                                                                Vesna  Živanović

 

Napomena:  Javnost opštine Paraćin upoznata sa sadržajem dopisa!

Dopis poslat :

1)      Udruženju novinara Srbije

2)      Republičkoj radiodifuznoj agenciji

3)      Predsedniku Republike Srbije

4)      Predsedniku Vlade Republike Srbije

5)      Prvom podpredsedniku Vlade Republike Srbije

6)      Predsedniku Narodne Skupštine Republike Srbije

7)      Svim poslaničkim grupama u Narodnoj  Skupštini Republike Srbije

8)      Samostalnim poslanicima Narodne Skupštine Republike Srbije

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi