Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Odgovor Kosovo sever portala glavnom uredniku agencije “Beta“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

01. 04. 2014.

Odgovor Kosovo sever portala glavnom uredniku agencije “Beta“

Glavna i odgovorna urednica Kosovo sever portala Tatjana Lazarević odgovorila je na navode glavnog urednika agencije Beta Bojana Cvejića da Beta nije neovlašćeno preuzela vest „Nema sastanka o uklanjanju barikada“ sa ovog portala. Odgovor prenosimo u celosti.

Nakon objavljivanja odgovora glavnog urednika agencija „Beta“ Ivana Cvejića,  na našu raniju informaciju da je ova agencija sa našeg portala neovlašćeno preuzela vest  „Nema sastanka o uklanjanju barikada“  od  26. marta ove godine, naš odgovor je sledeći:

Poštovani gospodine Cvejić,

Naveli ste da je Vaša novinarka  direktno od g. Rakića dobila izjavu, kako kažete „sticajem okolnosti na istu temu na koju je govorio i portalu Kosovo sever“.  Naša primedba se nije ticala toga da li je gradonačelnik Rakić dao izjavu  drugim novinarima na istu temu, ili čak istu izjavu. Naša primedba se odnosila na to da je agencija „Beta“, na žalost, prekopirala  tekst naše vesti, kao što sam u prethodnom pismu i navela – bez poslednjeg pasusa i sa minimalnim  modifikacijama.  Uostalom, uporedite ova dva linka:

  1. http://kossev.info/strana/arhiva/nema_sastanka_o_uklanjanju_barikada/1232
  2. http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Rakic-Barikadu-na-mostu-na-Ibru-niko-nece-uskoro-ukloniti.sr.html

Što se tiče objavljivanja vesti  za koju ste naveli da je vaša vest „Drecun: Zajednica srpskih opština posle kosovskih izbora“, a da smo mi naveli kao izvor agenciju „Tanjug“, u nastavku ovog pisma, dostavljam Vam print screen lista „Politika“, gde oni kao izvor ove informacije navode agenciju „Tanjug“. Podsećam Vas da smo na našem portalu upravo naveli dva izvora: „Politika“ i „Tanjug“, što se uostalom i vidi na print screen-u koji ste vi priložili. Istovremeno, žao nam je i izvinjavamo se što nismo proverili navode Politikinog izvora ove vesti, s obzirom na to da nemamo potpun pristup vestima vaše agencije.

Nadam se da će ovaj neprijatni povod biti  dobar razlog za konstruktivnu saradnju  ubuduće

S poštovanjem,

Tatjana Lazarević

Glavna i odgovorna urednica

www.kossev.info

tatjanalz@yahoo.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi