Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Ratko Dmitrović: Umesto odgovora Srđanu Škoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

23. 05. 2014.

Ratko Dmitrović: Umesto odgovora Srđanu Škoru

Preporuka; pažljivo pročitati reagovanje Srđana Škora na moje pismo UNS-u, NUNS-u i NSPM. Sjajan autoportret, u maniru hiperrealizma. Ne brani Škoro profesiju već se bavi politikom, od početka, primenom starih klišea, reciklirano, kako bi drugačije; Dmitrović i ratno novinarstvo, devedesete, RTS, nepodnošljivi srpski nacionalizam, Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Vokabular Građanskog saveza Srbije, DS-a, i "nezavsinih novinara". Mršava argumentacija, bilo je toga još.

 

Zašto ne krenuti od postavke, opšte poznate, kako sam ja presudno uticao da početkom devedesetih na prostoru SFRJ bukne rat. Istina, svojski mi je pomogao Milošević, Srpska pravoslavna crkva nešto malo, SANU samo na početku, ali bez mene tog rata ne bi bilo. Čudi me kako je zaboravio da spomene Memorandum.

Zamislite čoveka (Škora) koji prihvata poziv da bude jedan od najbližih saradnika čoveka o kome misli ono što je napisao u sočinjeniju zvanom "Odbrana profesije, odgovor prošlosti". Zaista, savršen autoportret.

 Kaže, nadao se biće Dmitrović drugačiji, promeniće se. U pedeset i nekoj? Pa nisam ja Srđan Škoro.

 Onaj glas razuma iz „Novosti“ bio je u pravu; kad je Srđan Škoro u pitanju postoji samo jedna nedoumica; da li je bliži "žutima" ili LDP-u. To je legitimno, građanska sloboda, pravo u koje se ne dira ali... kakve to onda ima veze s novinarstvom, s "odbranom profesije".

 Umalo da zaboravim; ukoliko ne opravda očekivanja, smeniću Škora i s mesta pomoćnika odgovornog urednika lista "Sport".

 

Ratko Dmitrović

 

 Povezane vesti: 

Škorov odgovor Dmitroviću: Odbrana profesije odgovor prošlosti

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

24.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 12:14

PREPUCAVANJE

Sve to prepucavanje nije, po meni, na nivou čak tabloidnog novinarstva, iako je pozadina i više nego ozbiljna. Ne mogu novinari nigde, pa ni u nas, bez leđa sa strane - bilo političkih ili tajkunskih, koji će obezbediti finansijske uslove za opstanak. Tom Škori, za koga stvarno nikad nisam čuo, ne smeta što je Dmitrović bio "onakav" kakvim ga predstavlja u "Politici" i prima isplativu funkciju, pa se naknadno, po smenjivanju,osvešćuje i politički razračunava. Providno. I ni malo moralno. Ali, to je i novinarska stvarnost. Kod nas i, ponavljam, u svetu. Bez izuzetka. Nemajte, kolege, iluzuje da je drugačije!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi