Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Gvozden Zdravić: Javnost da zna za zloupotrebe vlasti u Aleksandrovcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

04. 03. 2019.

Gvozden Zdravić: Javnost da zna za zloupotrebe vlasti u Aleksandrovcu

Dopisnik „Blica" iz Aleksandrovca i novinar „Rasine pres“ Gvozden Zdravić, povodom zabrane izveštavanja sa sednica Skupštine opštine Aleksandrovac, poslao je danas pismo Udruženju novinara Srbije (UNS) čije glavne delove objavljujemo.

Već 15 godina pišem u “Blicu “ i “Rasini pres” o mnogim nepravilnostima i zlopotrebama u trošenju budžeta opštine Aleksandrovac. Takođe, pišem o neviđenom nepotizmu predsednika Opštine Jugoslava Stajkovca, koji je u javna gradska preduzeća zaposlio svu bližu i dalju rodbinu, počev od sestre, sestričine, sestrića, bratanaca, bratanica, kumova, svastika, šurnjaja, političkih istomišljenika…

Veliki broj njih ne dolaze na posao, ali zato uredno primaju plate.

Optuženu ćerku Ivanu zaposlio je u Kulturno prosvetnoj zajednici i dao joj platu od 70.000 dinara, kao i apanažu od 300.000 dinara na ime šefa njegove odborničke grupe GG “Pokret za Župu” u SO Aleksandrovac.

Ivana je prvo priznala krivično delo (neovlašćenog prisvajanja novca od korisnika socijalne pomoći) zloupotrebe službenog položaja. Ona je kao šalterska službenica aleksandrovačke Pošte, potpisala sa tužilaštvom oportunitet, ali je odmah potom ponovila isto krivično delo i trenutno joj se sudi u Osnovnom sudu u Brusu.

Drugoj ćerki Jeleni, koja ima privatnu firmu u Beogradu, namešta poslove organizacije kulturno-zabavnih događaja: pozorišne predstave, manifestacije Župska berba, Bucini dani, Glišićevi dani, Julske igre, Sajam vina…

Zbog argumentovanog pisanja o ovim i drugim temama, vlast u Aleksandrovcu mi već 15 godina ZABRANjUJE  da pratim sednice opštinskog parlamenta. U obrazloženjima koja potpisuje predsednik SO Aleksandrovac Toma Savković, stoji između ostalog da  sam “nedostojan da pratim rad Skupštine”.

Zbog diskriminacije i sprečavanja da obavljam svoj novinarski posao, obraćao sam se svim institucijama naše zemlje, ali se pokazalo – da je aleksandrovačka vlast jača od svih državnih institucija.

Napomenuo bih da su vlastodršci Aleksandrovca 11. februara, kao i mnogo puta pre, fizički nasrnuli na mene, kako bi sprečili moj ulazak na sednicu SO, a o čemu postoji video zapis.

Očekujem od vas poštovane kolege, da mi pružite medijsku podršku, kako bi javnost Srbije saznala istinu o lokalnim šerifima u Aleksandrovcu.

Srdačan pozdrav,

Gvozden Zdravić, novinar – istraživač

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi