Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Pismo Lazarevićeve UNS-u: Zašto je Kossev objavio „sa Jarinja u karantin u Prištinu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

22. 03. 2020.

Autor: Tatjana Lazarević

Pismo Lazarevićeve UNS-u: Zašto je Kossev objavio „sa Jarinja u karantin u Prištinu“

Poštovane koleginice i kolege,

S obzirom na to da je u Vašem saopštenju upućen apel kolegama sa Kosova i Metohije da izveštavaju profesionalno o pandemiji virusa korona i borbi protiv bolesti, čemu se ja lično i moja redakcija srčano pridružujemo; te s obzirom na to, da se saopštenje ticalo teme kojom smo se mi bavili, molim vas da objavite naše obrazloženje, kao i naš urednički komentar, posle vašeg saopštenja.

Vaše saopštenje, naše obrazloženje o razlozima bavljenja naznačenom temom, te načina na koji je to urađeno, kao i naš urednički komentar nalaze se u istom tekstu: https://kossev.info/uns-novinari-na-kosovu-da-profesionalno-izvestavaju-o-covid-19-odgovor-kosseva/

Svakako vas pozivamo da u interesu javnosti objavite i najnoviju vest u vezi sa istom temom, a koju mi kontinuirano pratimo:

https://kossev.info/kosovsko-ministarstvo-unutrasnji-poslova-potvrdilo-karantin-15-dana-za-svaki-ulazak-na-kosovo-izuzetak-vozaci-kamiona-i-diplomate/ 

Na kraju apelujem na vas da snažnije opominjete nadležne institucije i predstavnike vlasti da svoj posao blagovremenog i tačnog informisanja javnosti na Kosovu i Metohiji obavljaju u skladu sa interesom javnosti u ovom trenutku, a uz to bez selekcije "podobnih" i "nepodobnih" medija.

Verujem da vam je kolega Ničić riznica informacija sa kakvim se pritiscima i teškoćama susreću novinari i novinarke već 20 godina na Kosovu i Metohiji i to od strane oba administrativno-politička sistema.

U veri da ćeo istinom i solidarnošću pobediti i ovu teškoću, srdačno vas pozdravljam, 

Tatjana Lazarević,

urednica portal KoSSev

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

24.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 08:16

IŠKANJE

Kome čavka na glavi, taj viče - iššš!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi