Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  Novi Sad: Pratiocima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom puna naknada dok traje vanredno stanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

29. 04. 2020.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Novi Sad: Pratiocima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom puna naknada dok traje vanredno stanje

Grad Novi Sad će pratiocima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom dok traje vanredno stanje isplatiti novčanu naknadu za punu radnu nedelju, odnosno 40 sati, navodi se u odgovoru na pitanje Udruženja novinara Srbije za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“.

„Pružalac usluge je dužan da razliku časova za koju je primio naknadu, pruži korisniku nakon prestanka vanrednog stanja, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine i to posebno iskaže u mesečnim izveštajima o ostvarenim satima usluge“, odgovorili su UNS-u iz Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Novog Sada.

Novosadska škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, na osnovu čijih zahteva Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu uplaćuje novac namenjen ličnim pratiocima dece, takođe je obavestila pratioce da će i onima koji imaju manje od 40 sati rada nedeljno biti uplaćen pun iznos.

„Ukoliko je broj časova pružene usluge u mesecu za koji se isplata vrši manji od 40 časova nedeljno, lični pratilac je dužan da razliku do 40 časova nedeljno, za koje je primio naknadu, naknadno realizuje nakon prestanka vanrednog stanja u Republici Srbiji“, navodi se u obaveštenju ove škole.

U periodu trajanja vanrednog stanja, kaže se dalje u obaveštenju, uslugu može pružati samo lični pratilac koji je detetu uslugu pružao do momenta proglašenja vanrednog stanja.

UNS-u je krajem prošle nedelje lični pratilac deteta, koji je bio zabrinut za isplatu martovske i aprilske plate u vreme vanrednog stanja, potvrdio da je primio martovsku platu u celosti.

Sredinom aprila UNS je u okviru rubrike „Građani traže da novinari pitaju“ tražio odgovor od nadležnih u Gradu Novom Sadu kada će ličnim pratiocima dece biti isplaćena plata za mart.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi