Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Politike i Kurira (2015)  |  Tadić demantuje Bogićevićeve navode
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Politike i Kurira (2015)

09. 11. 2015.

Izvor: Tanjug

Tadić demantuje Bogićevićeve navode

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić demantovao je danas navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP.

"Čim sam dobio saznanje da me Bogićević optužuje za učešće u kriminalnim aktivnostima i ucenama i reketiranju, hoću da izjavim da nemam nikakve veze sa tim postupkom. Ne samo u slučaju gospodina Bogićevića, već u svim slučajevima. Nikada, ni od koga nisam uzimao novac, nikoga nisam reketirao i ucenjivao", rekao je Tadić.

On je, na danas zakazanoj konferenciji za štampu, poručio da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i upitao zašto se samo dan posle formiranja novog opozicionog saveza emituju "emisije na televiziji i kampanja privatnih medija, naručenih komentatora, kriminologa".

"Ovo je kraj pravnog sistema i kraj pravne države i ukoliko se ovako bude nastavilo, cenu za ovakav postupak platiće građani", rekao je Tadić.

Vlasnik Farmakoma Bogićević izjavio je danas da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om vezan za kupovinu "Politike".

Bogićević je za TV Pink rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan reket, te da je bio ucenjen.

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

09.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:08

nepostojeci izvor

Tanjug ne postoji, odakle ova vest?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi