Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Nedeljnik „Pančevac“ prodat preduzeću Auto-centar „Zoki“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

27. 08. 2015.

Izvor: UNS

Nedeljnik „Pančevac“ prodat preduzeću Auto-centar „Zoki“

List „Pančevac“ prodat je na današnjoj licitaciji u Agenciji za privatizaciju za 238.000 evra preduzeću Auto-centar „Zoki“ čiji je vlasnik Zoran Peševski.

 

Početna cena ovog medija bila je 54.425 evra, a nadmetanje je počelo od 63.000 evra koliko je bila najveća početna ponuda. U nadmetanju je učestvovalo četiri ponuđača.

„Razgovarali smo sa kupcem, očekujemo da u narednih mesec dana, koliko će otprilike trajati procedura oko zaključenja ugovora, novi vlasnik dođe u 'Pančevac'. Danas nam je rekao da će list prebaciti na novu adresu, u zgradu stare Tehničke škole koja je u njegovom vlasništvu. Takođe, naveo je da planira da jedan broj stranica u listu bude na jezicima nacionalnih manjina. U 'Pančevcu' je za sada zaposleno 18 radnika, ali smo za njih četvoro predali zahtev za otpremnine“, rekla je za UNS direktorka „Pančevca“ Dragana Kožan i dodala da je Peševski istakao da će po dolasku u nedeljnik sa zaposlenima koji ostanu razgovarati o budućnosti „Pančevca“.

Agencija za privatizaciju će nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora, zaključiti Ugovor o prodaji kapitala ovih medija sa kupcem.

Podsetimo, u prvoj privatizaciji 2008. go­dine početna cena nedeljnika sa najdužom tradicijom bila je 13 miliona dinara, ali je izlicitirana cena bila 14 puta veća pa je "Pančevac" bio prodat za skoro 2,2 miliona evra.

Ugovor je raskinut 2010. godine jer kupac nije isplatio drugu ratu izlicitiranog iznosa.

Od 50 Javnih poziva za prodaju medija raspisanih od strane Agencije, 21 je uslovno prodato, dok 27 ide u drugi krug privatizacije.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

28.08.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:12

auuuuuuuuu brate

Ovo je sramota.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi