Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Najavljuju tužbu protiv Ministarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

25. 11. 2016.

Autor: Z. Radovanović Izvor: Danas

Najavljuju tužbu protiv Ministarstva

Sindikat UGS „Nezavisnost“ i zaposleni u Radio televiziji Kragujevac koji su, zbog neisplaćenih zarada i poslovno-finansijske agonije te medijske kuće, već tri nedelje u štrajku upozorenja, najavljuju da će borbu za opstanak RTK nastaviti podnošenjem prijava nadležnim institucijama. - Definitivno ćemo nadležnom sudu da podnesemo tužbu protiv Ministarstva privrede koje je vlasniku RTK Radoici Milosavljeviću, kako smo obavešteni iz tog ministarstva, dalo dodatni rok od 30 dana za podnošenje revizorskog izveštaja, iako je on, do sada, probio ne samo taj nego i sve ostale rokove iz kupoprodajnog ugovora.

Kako su se uslovi za raskid tog ugovora i poništenje privatizacije RTK stekli još 13. oktobra, kada je Milosavljević probio rok za investiciju od 150.000 evra u nabavku radio i televizijske opreme, osnovano pretpostavljamo da se rokovi vlasniku RTK produžavaju pod snažnim političkim, ili nekim drugim uticajima, zbog čega planiramo da se obratimo i Agenciji za borbu protiv korupcije - rekao je juče za naš list predsednik ogranka UGS „Nezavisnost ‘ u RTK Goran Antonijević. 

Ističe, pritom, da se situacija u RTK „pogoršava iz dana u dan“.

Toj konstataciji u prilog navodi da je blokada računa firme povećana sa 18 na 19 miliona dinara, da nema ni naznaka da će početi isplata zaostalih zarada zaposlenima kojima se duguje po pet plata, te da emitovanje programa može da bude obustavljeno svakoga časa.

Tim pre što novinari i ostali medijski radnici, s obzirom da su redakciji telefoni i internet odavno isključeni, a službeni automobili u kojima nema benzina garažirani, nemaju više ni elementarne uslove za rad. 

Licitacijska prodaja dela pokretne imovine RTK (automobili, kompjuteri, kamere i agregat na predajniku na brdu Žeželj), koja je nedavno popisana, zarad isplate zaostalih zarada zaposlenima koji su to pravo ostvarili na sudu, zakazana je za 6. decembar.

U Sindikatu UGS „Nezavisnost" kažu da, pored nadležnih ministarstava (privrede i kulture i informisanja) koja, uprkos svemu, „i dalje podržavaju Radoicu Milosavljevića", odgovornost za situaciju u Radio-televiziji Kragujevac i ostalim elektronskim i štampanim medijima u Kragujevcu koji su, najvećim delom, takođe pred gašenjem, uveliko snosi i rukovodstvo grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi