Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Policajac i još jedan čovek uhapšeni zbog ranjavanja novinarke u Crnoj Gori
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 12. 2021.

Autor: N1 Izvor: N1

Policajac i još jedan čovek uhapšeni zbog ranjavanja novinarke u Crnoj Gori

Pripadnik Uprave policije (UP) Crne Gore Darko Lalović i Nikšićanin Branislav Karadžić uhapšeni su zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je organizovala ranjavanje novinarke Olivere Lakić

Dnevni list Vijesti navodi da su oni povezani sa kavačkom kriminalnom grupom.

Lalović je, kako navodi list, bio raspoređen u Sektoru za obezbedjenje ličnosti i objekata i zadužen za bezbednost bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je danas da se nikome, pa ni policajcu koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju novinarke Olivere Lakić, ne treba stavljati na teret ništa dok se ne dokaže.

„Je li on bio član neke kriminalne grupe i imao druge zadatke prema Oliveri Lakić, to ćemo utvrditi“, kazao je Katnić na konferenciji „Nacionalni dijalog o otpornosti na organizovani kriminal u Crnoj Gori“.

Novinarka Lakić je ranjena 8. maja 2018. ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore uhapsilo je u decembru 2020. Veselina Bubanju i Luku Bulatovića koje sumnjiči za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić.

Kako je tada saopštio zamenik Specijalnog tužioca Saša Čadjenović ista grupa kojoj pripadaju njih dvojica je osumnjičena za pokušaj ubistva novinarke Lakić i 2018. godine kada je ona ranjena u nogu iz vatrenog oružja.

On je saopštio da je motiv bio „sprečavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona“.

Tokom poslednjih deset godina novinarka Olivera Lakić je doživela; dva fizička napada, od kojih je jedan počinjen vatrenim oružjem, kao i veliki broj pretnji upućenih njoj i njenoj porodici. Lakić je istraživala povezanost organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima javne i tajne policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi