Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  ATV kažnjena zbog "Ćirilice"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

03. 11. 2018.

Izvor: Fonet

ATV kažnjena zbog "Ćirilice"

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je Alternativnoj televiziji (ATV) novčanu kaznu od 34 hiljade KM zbog emitovanja emisije "Ćirilica".

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je Alternativnoj televiziji (ATV) novčanu kaznu od 34 hiljade KM zbog emitovanja emisije "Ćirilica".

Reč je o emisiji koja je emitovana 9. i 16. jula 2018. godine, a u kojoj je tema bila Srebrenica, dva dana pre obeležavanja godišnjice genocida u tom gradu. Urednik i voditelj ove emisije Milomir Marić kao goste je pozvao ratne zločince Vojislava Šešelja i Vinka Pandurevića, prenosi klix.ba.

"Svake godine kada televizija prenosi, kada dođu strani državnici, oni donose mrtva tela ko zna odakle i sahranjuju u Srebrenici", rekao je Marić u diskusiji s Vojislavom Šešeljom. RAK je odluku o kažnjavanju Alternativne TV doneo na osnovu žalbe koju je dobio od poslanika Parlamentarne skupštine BiH Sadika Ahmetovića.

"Celu emisiju umanjivali su broj žrtava, degradirali i omalovažavali porodice preživelih, izvodili konstatacije daje netačan broj ubijenih koji je utvrdila Komisija zaistraživanje zločina u Srebrenici (koju je formirala Vlada Republike Srpske) i koja je poimenično utvrdila da je broj ubijenih veći od 8.372 Bošnjaka. U emisiji su te tvrdili da su, među ostalim, ubili samo vojnike i bošnjačke ratne zločince", kaže se u žalbi RAK.

"Na sve to nije reagovao urednik i voditelj emisije Milomir Marić" koji je čak konstatovao da Bošnjaci prevlače s jedne strane mrtve muslimane da bi ih sahranili u Srebrenici", napisao je Ahmetović u žalbi. Rak je konstatovao da su u emisiji "Čirilica" prekšeni osnovni principi, pravičnost i nepristrasnost Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi