Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Čoliću četiri godine robije za pokušaj ubistva novinara Kovačevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

12. 07. 2019.

Izvor: bhnovinari.ba

Čoliću četiri godine robije za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Marko Čolić (32) iz Banjaluke osuđen je na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info.

Kako javlja novinar “Nezavisnih”, presudu je danas izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem. Vrijeme koje je Čolić proveo u pritvoru, a u kojem je od početka septembra 2018, uračunato mu je u kaznu.

Gordan Jovišević, advokat Čolića, izrazio je nezadovoljstvo presudom koja je, kako on smatra, donesena na nezakonitim dokazima, te je najavio žalbu.

Sud je posebnom odlukom produžio pritvor Čoliću, a Jovišević smatra da za to nema osnova.

Milkica Milojević, novinar i aktivista, izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što, kako je rekla, još nema ozbiljnog pokušaja da se otkriju motivi pokušaja ubistva Kovačevića, niti nalogodavci.

Čolić je proglašen krivim da je, zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, a koji je još u bjekstvu, Kovačevića brutalno, metalnim palicama, pretukao 26. avgusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Obilićevo.

Podsjetimo, Tatjana Ninković, okružni javni tužilac, iznoseći završne riječi, predložila je Sudskom vijeću da Čolića oglasi krivim za pokušaj ubistva, dok se odbrana optuženog izjasnila da smatra da njegova krivica nije dokazana.

“Nesporno smo dokazali da je Čolić počinio krivično djelo pokušaj ubistva na štetu Kovačevića. Kovačević je u dva navrata prepoznao Čolića kao lice koje mu je prišlo sa prednje strane i palicom ga udarilo po glavi”, rekla je Ninkovićeva tokom iznošenja završnih riječi.

Ona je tada podsjetila da je banjalučki kajakaš Darko Savić, tokom svjedočenja, potvrdio da je dovezao Čolića do stadiona FK “Naprijed”, blizu kojeg je novinar veče ranije napadnut. Taj dolazak, istakla je Ninkovićeva, vidi se i na snimku video-nadzora.

“Da je Čolić to uradio, potvrđeno je i DNK-vještačenjem. Na metalnoj palici, kojom je Kovačević pretučen, nalazi se Čolićev DNK”, rekla je prije par dana Ninkovićeva.

S druge strane, Gordan Jovišević, advokat Čolića, rekao je tokom iznošenja završnih riječi da nije dokazano da je Čolić počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Tročlanom Sudskom vijeću obratio se prije nekoliko dana, tokom iznošenja završnih riječi, i sam Čolić, koji je rekao da nema nikakve veze sa ovim slučajem, te da smatra da je dokazao svoju nevinost.

“Više puta sam se kao sportista odazvao na humanitarne akcije koje se odnose na borbu protiv nasilja. Radio sam kao vozač sanitetskog vozila, te kao redar u klubu. Dva posla sam radio jer imam troje djece”, rekao je prije par dana Čolić, koji je danas oglašen krivim da je pretukao oca dvoje maloljetne djece, s tim što je drugog sinčića dobio pet dana prije nego što je brutalno premlaćen.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi