Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Statičari pregledali zgradu Novinarskog doma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

25. 03. 2020.

Izvor: HND

Statičari pregledali zgradu Novinarskog doma

Statičari su danas, nakon razornog nedjeljnog potresa u Zagrebu, pregledali zgradu Novinarskog doma i ustanovili kako je u uporabnom stanju. Uputili su i preporuku da se dodatno pregledaju stubišta te savjetovali sanaciju. Budući da je sama zgrada, ali i oba stubišta, zaštićeno kulturno dobro, Hrvatsko novinarsko društvo, u čijem je zgrada vlasništvu, obratilo se i Ministarstvu kulture za moguću pomoć.

Srušen je i jedan dimnjak, a čeka se vatrogasce da ga saniraju, dok su kotlovnica i krovište bez većih oštećenja. Od potresa do ponedjeljka popodne zbog oštećenja nije bio moguć ulazak u HND-ovu zgradu u zagrebačkoj Perkovčevoj ulici pa je odgođena i najavljena distribucija zaštitne opreme, pres-naljepnica za automobile i članskih iskaznica te propusnica za slobodne novinare. 

HND i Sindikat novinara Hrvatske od Stožera civilne zaštite dobili su dopuštenje da izdaju propusnice za slobodne novinare koji prirodom posla moraju na teren kako bi im se omogućilo nesmetano kretanje.

U HND-u podsjećaju i da im se mogu javiti i oni članovi koji nisu produžili HND-ovu iskaznicu te mogu dobiti markicu za ovu godinu. Riječ je o privremenom rješenju dok, kako ističu u HND-u, ne naprave nove članske iskaznice.

Novinarkama i novinarima izvan Zagreba markicu će tajništvo HND-a poslati poštom, ističu te dodaju da se za sve informacije o pres-naljepnicama za vozila ili zaštitnoj opremi članovi mogu obratiti HND-u elektroničkom poštom.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi