Naslovna  |  Aktuelno  |  Slučaj "Kurir" (2017)  |  Adrija medija grupa i pored blokade zaposlenima uplaćuje doprinose
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Slučaj "Kurir" (2017)

01. 09. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Adrija medija grupa i pored blokade zaposlenima uplaćuje doprinose

„I pored blokade računa koja traje već dva meseca, Adrija medija grupa zaposlenima redovno uplaćuje radni staž i socijalno. Isplata poreza i doprinosa je zakonski dozvoljena i pored blokade“, rekao je danas UNS-u šef korporativnih komunikacija Adrija medija grupe Želimir Bojović.

On je potvrdio da oko 200 zaposlenih u kompaniji zbog blokade nije dobilo plate za jul i avgust, ali su, kako kaže, obavešteni da su im porezi i doprinosi izmireni.

„Naši zaposleni znaju kakva je situacija i znaju da kompanija na računima ima dovoljno novca da namiri sve obaveze. Ipak, zbog blokade nismo u mogućnosti da isplatimo zarade, ali smo uplatili ono što smo mogli. Njima će staž biti povezan i imaće zdravstveno osiguranje“, rekao je Bojović.

Drugi deo junske zarade zaposlenima je isplaćen asignacijom, tako što su preduzeća koja duguju Adrija medija grupi umesto kompaniji novac uplaćivala zaposlenima.

„Dalje nismo mogli tako da radimo jer firme više ne žele to da rade. One trpe kontrole i pritiske Poreske uprave jer su nam pomogle“, kaže Bojović.

On ističe da "menadžment AMG-a i dalje čini sve da se otkloni protivpravna zabrana prenosa novčanih sredstava, kao i da u potpunosti isplaćuje sve dospele poreske obaveze".

„Poreska uprava nam i dalje ne odgovara i ne objašnjava zbog čega su računi kompanije blokirani“, rekao je Bojović.

Pitanja Poreskoj upravi poslao je i UNS. O tome koji su razlozi blokade Adrija medija grupe, da li je Poreska uprava prilikom kontrole poslovanja AMG zabeležila nepravilnosti, kao i da li je kontrola završena, iz ove institucije ni posle 20 dana nismo dobili odgovor.

Komentari (3)

ostavi komentar
sre

06.09.

2017.

Mirko Jovanić [neregistrovani] u 16:50

Re:

Odgovor je toliko nekorektan i nehuman da samo govori o osobi koja ga je dala.

Odgovori
pon

04.09.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:53

ODGOVOR

UNS nije mogao da natera Rodiće da isplate zarade i doprinose desetinama novinara koje su oni ranije razjurili pored neplaćenih poreza i nevraćenih kredita.To i nije posao UNS-a već države i njenih organa.Bilo bi nekorektno da sadašnji novinari Kurira sada bolje prođu od svojih prethodnika!

Odgovori
pet

01.09.

2017.

Mirko Jovanić [neregistrovani] u 15:45

pitanje

Doprinosi se plaćaju, ali novinari od toga ne mogu da plate račune. Šta UNS radi da pomogne zaposlenima u Kuriru i drugim medijima AMG da dobiju ono što im se duguje?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi