Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 06. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici izrekao je meru upozorenja televiziji Hepi zbog prekršaja u emisiji te televizije kada je lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović grubo vređao advokata Gorana Petronijevića. Iz donošenja ove odluke bila je izuzeta članica Saveta REM-a Judita Popović.

Popovićeva je predložila da bude izuzeta iz rasprave i odlučivanja o ovom slučaju, zato što je u njemu uključen i lider LDP-a, saznaje Udruženje novinara Srbije. Tome je prethodila njena izjava sa prošle sednice Saveta da je ona i dalje članica te stranke, dok je Olivera Zekić, članica Saveta REM-a, kazala da je iznenađena i „šokirana“ tom činjenicom.

Dok je na prošloj sednici Popovićeva učestvovala u raspravi i donošenju odluke da se televiziji Hepi izrekne zabrana prikazivanja emisije „Goli život“ na nedelju dana, u kojoj je Mihajlo Ulemek vređao i omalovažavao lidera LDP-a, sada je ona tražila da se izuzme iz slučaja kada je Jovanović na istoj televiziji vređao advokata.

Kako UNS saznaje, sednici je prisustvovao Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik televizije Hepi, koji je između ostalog rekao da je teško kontrolisati sagovornike u živom programu, posebno tokom izborne kampanje.

Podsetimo, na prošloj sednici Saveta REM-a protiv televizije Hepi pokrenut je postupak jer je lider LDP-a u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“, koja je prikazana u maju ove godine, vređao advokata Gorana Petronijevića i neimenovane članove Advokatske komore Beograda. Voditelji te emisije nisu reagovali na Jovanovićeve uvrede.

Povod za gostovanje Jovanovića bio je prethodni verbalni sukob o političkim intrigama sa pevačicom Svetlanom Ražnatović i Željkom Mitrovićem, vlasnikom Pinka, u emisiji „Hit tvit“ na toj televiziji.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi