Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zoran Mošorinski generalni direktor Politike AD
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 08. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Zoran Mošorinski generalni direktor Politike AD

Novi generalni direktor Politike AD je Zoran Mošorinski, koji je na tom mestu zamenio Zefirina Grasija, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Za UNS Grasi objašnjava da je u dva mandata bio generalni direktor Politike AD, kao i da je ispunio uslove za penziju. Ostaje glavni urednik „Politikinog zabavnika“, na funkciji koju obavlja od oktobra 1989. godine.

Mošorinski, koga je za direktora izabrao Nadzorni odbor Politike AD, za UNS kaže da neće biti promena u radu te kompanije, kao i da je cilj da se očuva „Politikina“ kuća i brend. „Zadatak je da preživimo krizu medija, koja je počela od 2008. godine“, navodi Mošorinski, koji je poslednjih devet godina bio zamenik generalnog direktora Politike AD.

U Agenciji za privredne registre upisani su i novi članovi Izvršnog odbora. Novi generalni direktor Politike AD Mošorinski potvrdio je za UNS da su novi članovi Izvršnog odbora Miloš Ilić, Marija Vučković i Željko Korica. Navodi i da je Danilo Jakić napustio to telo.

Zoran Mošorinski je došao u „Politiku“ 1984. godine. Jedan je od osnivača magazina Svet kompjutera, u kojem je bio urednik do 2000. godine.

Inače, Politika AD izdavač je magazina  Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga. Dnevne novine Politika i Sportski žurnal izlaze u okviru firme Politika novine i magazini, stoji na sajtu Politike AD. Najveći akcionar u Politici AD je država.

Podsetimo, Politika AD ima 50 odsto udela u vlasništvu Politike novine i magazini, dok je druga polovina u vlasništvu Ist medija grupe koja se dovodi u vezu sa biznismenom Miroslavom Bogićevićem.

Ist medija grupa preuzela je 50 odsto vlasništva u PNM-u od nemačkog WAZ-a 2012. godine, a 2016. godine izbrisana je iz Registra poreskih lica Ruske federacije gde joj je bilo sedište jer nije imala prometa na računu. 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

10.08.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 17:55

Директорка

Да ли је УНС сазнао да ли ће бити промењена и генерална директорка Политике ПНМ?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi