Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Bujošević, Jovićevićeva, Veljković, Palikuća i Rajković u trci za generalnog direktora RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 09. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Bujošević, Jovićevićeva, Veljković, Palikuća i Rajković u trci za generalnog direktora RTS-a

Upravni odbor usvojio je prijave Dragana Bujoševića, aktuelnog vršioca dužnosti generalnog direktora, novinarke RTS-a Olivere Jovićević, jednog od zaštitnih lica Beogradske hronike Vladimira Palikuće, generalnog sekretara RTS-a Stanislava Veljkovića i bivšeg člana Saveta REM-a Miloša Rajkovića za generalnog direktora Radio-televizije Srbije.

Na današnjoj sednici, Upravni odbor RTS-a konstatovao je da od 12 pristiglih prijava ovih pet kandidata pravno-formalno ispunjavaju uslove konkursa za direktora javnog servisa.

Čak četiri usvojene kandidature dolaze iz javnog servisa - Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a od 2015. godine, Olivera Jovićević, autorka emisije „Upitnik“, Vladimir Palikuća, urednik Jutarnjeg programa RTS-a i Stanislav Veljković, koji je 35 godina u javnom servisu bio na deset različitih pozicija.

Prijave koje nisu ispunile uslove konkursa su Budimira Markovića, Đure Mrđe, Svetislava Nedeljkovića, Vladana Rakića, Milene Vučetić, Slobodana Orlića, kao i prijava Aleksandra Vučića koju je, kako je ranije u medijama najavio, Kreativni tim Pokreta za preokret dostavio Upravnom odboru.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić pre otvaranja 55. sednice ovog tela istakao je da pristigle prijave na konkurs moraju da budu potpisane, da nema naknadnih dopuna prijava, kao i da je ovo formalan korak u izboru prvog čoveka javnog servisa. „Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas“, rekao je Vuletić.

On je najavio je da sledećeg utorka na zatvorenoj sednici UO RTS-a sledi razgovor sa kandidatima čije su prijave usvojene, a da će Upravni odbor, u skladu sa pravilnikom, u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS-a.

Komentari (3)

ostavi komentar
ned

27.09.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 14:25

Пријава

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović saopštio je danas da će konkurisati za člana Upravnog odobra Radio-televizije Srbije, za šta će Regulatornom telu za elektronske medije (REM) u ponedeljak predati prijavu, piše list "Danas".

Odgovori
sub

26.09.

2020.

Zale [neregistrovani] u 18:49

A vulin?

A vulinova prijava? Pa on hoće da bude novinar..., ali to je za amatere, za njega je odmah direktorsko mesto. Posebno, jer je osoba od integriteta, i - kao direktror rts - predstavljao bi ozbiljnog oponenta vučiću, njegovoj partji i njihovoj politici. Sa vulinom bi rts bila znatno profesionalnija i demokratskija, a Srbija bi progledala.

Odgovori
pet

25.09.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 17:52

Кандидат

Чуди ме да се није кандидовао и Борис Тадић.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi