Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Usvojena lista kandidata za članove Saveta REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 11. 2020.

Izvor: UNS

Usvojena lista kandidata za članove Saveta REM-a

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine utvrdio je listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Predlog za člana Saveta REM-a nadležnog Odbor Narodne Skupštine su Olivera Zekić i Miloš Gajović, a predlog crkve i verskih zajednica su Aleksandra Janković i Snežana Miljković.

Na današnjoj sednici Odbora za kulturu i javno informisanje, predsednica tog odbora Sandra Božić rekla je da je pravo da predloži kandidata za člana Saveta REM-a jedino iskoristila poslanička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu", koja je nadležnom odboru 18. novembra predložila Oliveru Zekić i Miloša Gajovića.

Članovi odbora jednoglasno su prihvatili taj predlog.

Jednoglasno je prihvaćen i predlog crkve i verske zajednice za člana Saveta REM-a, koje su kandidovale Aleksandru Janković i Snežanu Miljković. One su zajednički predlog Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice Srbije, Beogradske nadbiskupije, Jevrejske verske zajednice, Evangelističke hrišćanske crkve i Slovačke evangelističke crkve.

Za sledeću sednicu zakazan je razgovor sa predloženim kandidatima za članove Saveta REM-a. Posle toga, izbor članova Saveta REM-a stavlja se na dnevni red prvog narednog zasedanja Narodne skupštine.

Oliveri Zekić je 24. jula istekao mandat u Savetu REM-a, dok drugoj članici Aleksandri Janković mandat ističe 3. marta 2021. godine. Zekićeva je ranije za UNS izjavila da će sigurno prihvatiti ukoliko ponovo bude kandidovana za isto mesto u Regulatoru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi