Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Raspisani prvi medijski konkursi za 2021.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 01. 2021.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Raspisani prvi medijski konkursi za 2021.

Obrenovac i Pirot prve su lokalne samouprave koje su raspisale konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2021. godinu. U odnosu na prošlu godinu, Obrenovac je iz budžeta za 2021. izdvojio manje novca za medije, dok je Pirot sredstva uvećao.

Gradska opština Obrenovac je 30. decembra prošle godine raspisala dva konkursa za sufinansiranje projekata za 2021. godinu za koje je ukupno izdvojeno 22,5 miliona dinara. Prošle godine, ova lokalna samouprava za medije je izdvojila 500.000 dinara više, odnosno 23 miliona dinara.

Iz budžeta Obrenovca je za 2021. godinu za sufinansiranje televizijskog sadržaja opredeljeno 15.750.000 dinara, dok je za proizvodnju sadržaja za radio, štampane i onlajn medije izdvojeno 6.750.000 dinara. Rok za dostavljanje predloga projekata, kao i članova konkursne komisije je 20 dana od objavljivanja konkurs.

Grad Pirot je za ovogodišnji medijski konkurs opredelio 29 miliona dinara, što je za dva miliona veći iznos u odnosu na 2020. godinu. Javni poziv je otvoren do 15. januara 2021. godine.

UNS će konkurse, kao i prethodnih godina, objavljivati u rubrici „2% za medije“ kao i na sajtu finansiranjemedija.rs na kojem će biti postavljena i rešenja o formiranju konkursnih komisija i raspodeli novca projektima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi