Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Protestno pismo elektronskih medija iz Kruševca SOKOJ-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 07. 2012.

Izvor: UNS

Protestno pismo elektronskih medija iz Kruševca SOKOJ-u

UNS objavljuje protestno pismo koje su elektronski mediji iz Kruševca uputili SOKOJU.

SOKOJ je nedavno poslao predračune elektronskim medijima, u kojima je višestruko uvećao iznos za naplatu takse za korišćenje muzičkih dela u programima radija i televizija. 

Komentari (5)

ostavi komentar
sre

05.12.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 16:30

Re:

Uppravo tako. Sad se jos pokrivaju ucescem u Vlasti. Valjda ce ovi iz SNS i SPS da progledaju i nesto preduymu da yastite medije u Srbiji te da ih stimulisu da rade u interesu korisnika usluga, naroda...

Odgovori
ned

22.07.

2012.

Maksa [neregistrovani] u 18:13

radiosvrljig@yahoo.com

SOKOJ i OFPS su registrovane kao nedobitne organizacije a ustvari su najvece haraclije svih medija u Srbiji pa i privatnih preduzetnika. Lokalni mediji u Srbiji to ne mogu izdrzati i najverovatnije ce poceti da se gase jer placaju skoro isto kao regionalni i nacionalni mediji. Podrska medijima iz Krusevca od svrljiskih lokalnih RTV stanica. U SOKOJ kontrolu imaju Dinkicevci a u OFPS akcije ima Cvetkovicev sin. Samo sloga moze da izvuce medije iz ove krize a pravi nacin je da svi mediji u Srbiji ugase svoje programe.

Odgovori
pon

16.07.

2012.

kontrabas [neregistrovani] u 07:55

Re: autorska

U celom svetu postoje autorska prava slažem se a da li znaš koliko se naplaćuju ta autorska prava u celom svetu a koliko kod nas? Pa evo na primer u komšiluku u Hrvatskoj autorska prava su od 7 do 20 eura mesečno a kod nas od 20.000,00 din. pa naviše kako koga oderu toliko samo sokoj naplaćuje a OFPS trenutno radi po starim cenama upola nižim. Znači kod nas od 200 eura pa naviše. Pitajte autore i ljude kojima radio i TV stanice plaćaju preko SOKOJ-a i OFPS koliko oni dobiajuju od tih para koje SOKOJ i OFPS naplati radio i TV stanicama.Pogledajte plate zaposlenih u SOKOJ i OFPS i strukturu rodbinskih veza zaposlenih. Pa dokle više... Niko ne beži od plaćanja autorskih prava ali kod nas to više nisu autorska prava već HARAČ ... DANAK... GLOBA ... To nema nigde u svetu da zaradiš od muzike koju emituješ 150 eura za mesec a da za tu istu muziku platiš SOKOJU od 200 eura pa naviše a OFPS 100 eura i naviše... Da nije žalosno i strašno bilo bi jako smešno...

Odgovori
sub

14.07.

2012.

violina 12 [neregistrovani] u 20:58

autorska prava

U celom svetu reprodukovana muzička dela regulisana su zakonom o autorskim pravima

Odgovori
sub

14.07.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 18:39

FANTOMSKA PLJACKA


Postovane kolege,

Zalosno je da jos uvek postoje oni koji su "umrli" ili bi bar morali to da bude (formalno pravno). SOKOJ je Savez kompozitora Jugoslavije i kao takav (bar zbog imena) morao bi da delu sudbinu "imenjaka" koji je (ne)davno umro.
Zasto dozvoljevate da sa fantomima poslujete? Koga oni i na osnovu cega zastupaju, "stite " njihove interese ...? Potrudite se, to nije komplikovano, da saznate - koja je (privatna) pozadina ovakve pljacke, kome idu te pare i ko uopste predstavlja te fantome? Nemojte da ste lenji - to zasluzuju vasi slusaoci, gledaoci, citaoci... pa i autori muzike i oni sto od muzicke produkcije zive.

Srdacan pozdrav od satrijeg kolege,
Sl.Glisic

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi