Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izašao "Vodič za novinare za pristup informacijama od javnog značaja"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 07. 2012.

Izvor: UNS

Izašao "Vodič za novinare za pristup informacijama od javnog značaja"

Organizacija Transparentost - Srbija objavila je u okviru regionalnog projekta Legal Leaks "Vodič za novinare za pristup infomacijama od javnog značaja".

Ovaj informator deo je serije Acces Info Toolkits, niza uputstava za korišćenje prava na pristup informacijama od javnog značaja.

Novinari će u njemu pronaći savete i pomoć prilikom formulisanja i podnošenja Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja.

Projekat "Legal Leaks" u okviru kojeg će novinari dobijati besplatnu pomoć u prikupljanju informacija od organa vlasti trajaće do 30. septembra 2012. godine, a Transparentnost - Srbija ga sprovodi u saradnji sa međunarodnom organizacijom za zaštitu ljudskih prava Access Info Europe.

Zainteresovani se za pomoć mogu obratiti putem mejla savetovaliste@transparentnost.org.rs , faksom na broj 011 3038196 ili pisati na adresu: Bulevar despota Stefana 36/I, 11000 Beograd. Za hitne situacije možete se obratiti programskom direktoru Transparentnosti - Srbija Nemanji Nenadiću na broj 063 8898442.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi