Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Arne Kenig: podržavamo istragu o prodaji Politike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 07. 2012.

Izvor: UNS

Arne Kenig: podržavamo istragu o prodaji Politike

Evropska federacija novinara (EFJ) pridružila se medijskim udruženjima iz Srbije i Nemačke u kritici potpunog odsustva transparentnosti u prodaji pedeset odsto udela VAC-a u listu Politika.

Prodaja udela VAC-a u Politici obavljena je u potpunoj tajnosti i na veliku brzinu, a čini se i da niko u Rusiji apsolutno ništa ne zna o Ist medija grupi koja je postala suvlasnik Politike, kazao je Arne Kenig, predsednik Evropske federacije novinara. Mi podržavamo srpska novinarska udruženja u zahtevima za punu istragu o okolnostima prodaje i o identitetu pravog vlasnika Politike.

Ovaj poslednji tajni „udar“ potvrđuje hitnu potrebu za donošenjem zakona o transparentnom vlasništvu u srpskim medijima. To će takođe biti rana proba nove vladajuće koalicije, koja se obavezala da obezbedi punu javnost i transparentnost u vlasničkim strukturama medija, kao što su zahtevali Udruženje novinara Srbije  i druge članice EFJ.

Izveštaj Saveza za borbu protiv korupcije iz 2011. godine zaključio je da je jedan od glavnih problema u srpskim medijima koncentracija vlasništva i pomanjkanje transparentnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi