Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Tomislav Nikolić dobio molbu Lasla Šaša za pomilovanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 08. 2012.

Tomislav Nikolić dobio molbu Lasla Šaša za pomilovanje

UNS obaveštava javnost i kolege da je kabinet predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića danas primio molbu novinara Lasla Šaša koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od 150 dana zbog uvrede ultradesničarskog mađarskog ekstremiste, vođe organizacije „64 Županije“ Lasla Torockaja.

 

Uz molbu za pomilovanje stigle su i fotokopije presude Osnovnog suda u Subotici i odluka Apelacionog suda iz Novog Sada kojom je potvrđena prvostepena presuda. Iz kabineta predsednika Republike UNS-u je saopšteno da će biti formirana komisija koja će što je pre moguće razmotriti ovu molbu.

UNS ističe da po Zakonu o pomilovanju o molbi za pomilovanje mora da se izjasni i ministar pravde čije se mišljenje takođe dostavlja predsedniku Srbije.

U pismu koje je UNS dobio od Lasla Šaša dostavljen je i njegov prevod  dela knjige Lasla Torockaja „Županjac na krvavom putu“ koji govori o boravku ovog ekstremiste pre i za vreme NATO bombardovanja  Jugoslavije na Kosovu i Metohiji i u Vojvodini gde je okupljao istomišljenike. „Za mene je bilo jasno da su ovo istorijski dani u kojima se pruža nepovratna prilika da oslobodimo Južne Krajine“ navodi se u tom odlomku iz knjige „Županjac na krvavom putu“. Omladinski pokret „64 županije“ se zalaže za ukidanje Trijanonskog sporazuma kojim su Mađarskoj određene današnje granice. Sam pokret je dobio ime prema broju županija nekadašnje Kraljevine Ugarske. Ovaj pokret nalazi se na spisku fašističkih organizacija koji je sačinio MUP Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi