Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Laslo Šaš posetio UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 08. 2012.

Izvor: UNS

Laslo Šaš posetio UNS

Laslo Šaš, novinar koji je u petak pomilovan od predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, posle prijema kod predsednika posetio je Udruženje novinara Srbije.

 

Laslo Šaš je u UNS-u razgovarao sa generalnim sekretarom Ninom Brajovićem i predsednikom  Izvršnog odbora Petrom Jeremićem i zahvalio se na kampanji kojom je UNS sa ostalim novinarskim udruženjima i medijima zainteresovao javnost za njegov slučaj. 

Raspitivao se i za mogućnost otkupa radnog staža, pošto mu do penzije nedostaje oko dve godine i izrazio želju da postane član UNS-a.

On je, po tužbi mađarskog ultradesničara i vođe pokreta za ukidanje Trijanonskog sporazuma „64 županije“ Lasla Torackaija, osuđen zbog uvrede u  tekstu koji je 24. aprila 2007. godine objavio u rubrici pisma čitalaca lista "Mađar so" na plaćanje odštete od 150.000 dinara. Pošto nije imao novca da plati kaznu ona je preinačena u 150 dana zatvora. Robijao je 15 dana u Okružnom zatvoru u Subotici, a oslobođen je 3. avgusta pomilovanjem predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Sa Šašom je u Beogradu bila i ekipa televizije K23 iz Subotice koja je zabeležila njegov prijem kod Predsednika kao i posetu UNS-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi