Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nagrada „Ana Njemogova Kolarova“ Mandici Knežević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 08. 2012.

Izvor: UNS

Nagrada „Ana Njemogova Kolarova“ Mandici Knežević

Nagrada „Ana Njemogova Kolarova“ ove godine pripala je Mandici Knežević, novinarki Radija Novi Sad za radijski prilog „Violine majstora Njemčeka“.

Ovaj  medijski prilog osvojio je najveći broj glasova žirija čime se izdvojio od ostalih radova u najužoj konkurenciji -  dokumentranog filma „Meškarke“ Brankice Drašković i novinske reportaže „Zuzana Čipkar i njen odžačar“ Željka Markovića.

Mandici Knežević nagrada je uručena na Susretu slovačkih novinara u okviru Slovačkih narodnih svečanosti u nedelju 5. avgusta u Bačkom Petrovcu.

Nagrada „Ana Njemogova Kolarova" ove godine je po prvi put dodeljena novinaru za medijski sadržaj o slovačkoj nacionalnoj manjini objavljen na bilo kom jeziku osim na slovačkom.

Žiri u sastavu Rastislav Durman (predsednik), Samuel Žjak, Ana Simonović i Jozef Mađar ocenio je da radovi pristigli na konkurs nisu pokrili ceo spektar mogućih tema, kao i to da se dosta radova povodilo za stereotipima o slovačnoj nacionalnosti. Sa druge strane, žiri je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se slovačkom nacionalnom zajednicom kao temom bave i vodeći mediji u zemlji kao što su RTS, RTV ili Dnevnik.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi