Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dopisnik pančevačkog portala Slobodan Dukić pod policijskom zaštitom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 09. 2022.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Dopisnik pančevačkog portala Slobodan Dukić pod policijskom zaštitom

Novinar u penziji i saradnik portala Pančevo Si Ti Slobodan Dukić rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da policija njega i kuću u kojoj živi obilazi u više navrata svakog dana od kada su mu ostavljeni preteći pogrebni venci kod ulazne kapije.

Kako kaže, ima određne sumnje u vezi sa tim ko mu je ostavio pogrebne vence na ulazu na imanje, ali očekuje da policija to istraži.

„Zadovoljan sam reakcijom policije, jer imam dvadesetčetvoročasovnu policijsku zaštitu i policajci stalno kruže oko moje kuće. Uzeli su i vence kako bi se analizama utvrdilo ko je počinilac“, rekao je Dukić.

Dodao je da očekuje poziv Višeg tužilaštva u Smederevu kako bi dao izjavu.

Početkom prošle nedelje na ulaznoj kapiji domaćinstva ovog novinara u Šumarku kod Kovina nepoznate osobe ostavile su dva pogrebna venca. Tog dana je, govoreći za UNS, ovaj događaj Dukić doveo u vezu sa svojim poslednjim tekstom u kojem je pisao da pomoćnik predsednice opštine Kovin poseduje lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju na novosadskoj Visokoj poslovnoj školi.

U tekstu je Dukić naveo da je redakcija Pančevo Si Ti od Visoke škole u Novom Sadu dobila informaciju da u evidenciji studenata koji su diplomirali ne postoje podaci o pomoćniku predsednice opštine Dušanu Maksimoviću. Kako piše u tekstu, na sajtu ove opštine postoji informacija da je Maksimović završio Visoku školu u Novom Sadu, a Maksimović je i na sastanku sa Dukićem koji je kasnije usledio pokazao dokument za koji je tvrdio da je diploma.

Dukić za sajt UNS-a ističe da će nastaviti da piše o temama o kojima je dosad pisao, uključujući i slučajeve zloupotreba diploma u opštinskoj samoupravi.

 „Ne mogu bez olovke i beležnice. Krećem se i istražujem. Mogao bih raditi u dnevnoj redakciji i svakodnevno donositi po tri priloga“, rekao je 78-godišnji Dukić koji je svojevremeno bio novinar Politike, Politike ekspres, Privrednog pregleda, Blica, ljubljanskog Dela, Slobodne Dalmacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi