Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjen Mladen Dražetin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 07. 2015.

Izvor: UNS

Sahranjen Mladen Dražetin

Mladen Dražetin, dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS), urednik Redakcije za kulturno nasleđe Televizije „ Novi Sad“ ( 1993-1994) , doktor društvenih nauka, pozorišni stvaralac, pesnik i književnik sahranjen je juče na groblju u Ledincima.

 

 

Radio je i u „Agrovojvodini“, gde je uređivao istoimeni list (1977-1980).

Od 1990 do 1994. godine radio je u Televiziji „ Novi Sad“ kao direktor Službe zajedničkih programskih poslova i rukovodilac odeljenja za istraživanje i kinoteleteku.

Bio je profesor za medije na Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu.

Mladen Dražetin preminuo je u 64. godini u Novom Sadu.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

01.08.

2015.

Nada [neregistrovani] u 00:31

IN MEMORIAM

Идејни је творац универзалног аниматорског система „Дописног позоришта“, јединственог театра у свету, са седиштем у Новом Саду од 1974 год. које је размрежено у 186 држава, преко својих „културних ембриона“ и „микро театра“.

За документарни филм „Дописно позориште Младена Дражетина“ у режији проф. др Петра Љубојева где је изнео своја научно-истраживачка културолошка виђења (1986) овенчани су аутори емисије, престижном наградом Гран прих „Арман Лану“ на Унесковом фестивалу у Монте Карлу за нове идеје у позоришној култури. За штампу је припремио књигу из области етике, естетике и социјологије културе под називом „Вечна уметност игре“, која је резултат његовог тридесетогодишњег научно-истраживачког рада и избора из наставног градива са предавања на факултетима, вишим и високим школама, где га је од 1996 год. до 2013 год. слушало преко десет хиљада студената.

Др Младен Дражетин је досегао до импресивне биографије „о човеку са дна“, који је од надничара успео да се узвиси до доктора друштвених наука и професора–предавача на престижним факултетима и универзитетима у нашој земљи. Такође треба посебно истаћи да је др Дражетин, одржао и низ запажених предавања „О настанку и деловању Дописног позоришта из Новог Сада, као универзалног коресподентног система“ у више држава и то: Русији, Аустрији, Словачкој, Мађарској, Румунији, Грчкој, Хрватској, Словенији, Републици Српској, Македонији и Црној Гори.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi