Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nakon napada urednik portala E-Vršac Aleksandar Čupić prestao da se bavi novinarstvom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 11. 2016.

Izvor: UNS

Nakon napada urednik portala E-Vršac Aleksandar Čupić prestao da se bavi novinarstvom

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik portal E-Vršac Aleksandar Čupić prestao je da se bavi novinarskim poslom nakon što ga je u maju ove godine napao lokalni moćnik Milan Tikić, a o kojem je pre toga pisao. Tikić je priznao da je napao Čupića.

 

“Od kada je Tikić pokušao da me ubije kamionetom, lečim se od post-traumatskog stresa. To je ostavilo posledice i na mene i na moju porodicu. Nisam više mogao da se bavim novinarstvom i napustio sam sve. Vlasništvo nad sajtom preneo sam na kolegu, ne želim da imam više nikakve veze sa novinarskim poslom. To je i najgora posledica napada na mene”, rekao je Čupić Udruženju novinara Srbije (UNS).

Dodao je da je odustao od krivične prijave protiv Tikića jer napad na njega nije bio klasifikovan kao pokušaj ubistva, već kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lake telesne povrede, kao i da je pristao da se prema Tikiću primeni oportunitet.

“On je priznao napad na mene. To mi je bilo najvažnije. Zato sam pristao da se primeni oportunitet i nakon 8 dana od napada Osnovno javno tužilaštvo me je obavestilo da je krivična prijava odbačena jer je on ispunio svoju obavezu. Čuo sam da je uplatio novac u humanitarne svrhe. Ja ću, ipak, podneti imovinsko-pravni zahtev i naknadu štete tražiti na sudu”, rekao je Čupić.

Podsetimo, 5. maja novinar Aleksandar Čupić je bio na novinarskom zadatku u selu Parta kod Vršca sa kolegama iz Televizije Opštine Kovačica.

“Na mene je tada kamionetom naleteo lokalni moćnik Milan Tikić. Video me je jer smo nedaleko od njegove kuće snimali prilog. Nisam na vreme uspeo da se sklonim, on me je kamionetom udario i odbacio nekoliko metara, zbog čega sam bio u bolnici na posmatranju. Nakon što me je udario, otišao je sa mesta napada, ne zaustavljajući se. O Milanu Tikiću sam mesec i po dana pre toga redovno pisao kako je u vezi sa političarima uzurpirao državno zemljište i o drugim njegovim nezakonitim radnjama, tako da je to, pretpostavljam, razlog napada”, rekao je Čupić.

Tikiću je tada bio određen pritvor od mesec dana.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

23.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 03:14

Vaša reakcija je ....

Obavestili ste javnost preko ovog portala i gde još ? Šta ste vi (UNS) preduzeli povodom ovog događaja i napada na vašeg kolegu, s'obzirom, da je priča više nego očigledno šuplja i da je jasno da se čovek prestao baviti novinarstvom iz straha a najverovatnije i zbog pretnje i ucene od strane pomenutog bilmeza. Da, upotrebljavam baš tu reč, nimalo nije uvreda već se može čak šta više nazvati i komplimentom. Vi zbog toga, ne morate objaviti ovaj komentar. U svakom slučaju ste ga pročitali i to je dovoljno.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi