Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Kosta Krainčanić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 12. 2010.

Preminuo Kosta Krainčanić

U Beogradu je sinoć preminuo Kosta Krainčanić novinar RTS-a u penziji i nekadašnji predsednik UNS-a.

Kosta Krainčanić je rođen u Vrnjačkoj Banji 1937. godine . Gimnaziju je završio u Trsteniku, a na Filološkom fakultetu u Beogradu diplomirao je opštu književnost 1962. godine.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1963. godine u Privrednom pregledu. Od 1970. godine do odlaska u penziju neprekidno je radio u RTS-u. U Radio Beogradu je bio urednik unutrašnje rubrike (1990-1991), zamenik glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda (1991-1995) i odgovorni urednik informativno-političke redakcije Radio Beograda. U Televiziji Beograd je bio urednik redakcije Naučnog programa. Kosta Krainčanić uređivao je i vodio najpoznatije emisije na Radio Beogradu kao što su Novosti dana i politički magazin Nedeljom u deset. Od 1992-1996. godine bio je i predsednik UNS-a i član Predsedništva Saveza novinara Jugoslavije. Dobitnik je godišnjih nagrada Radio Beograda za 1976. i 1995. godinu. Nagrađivan je i na jugoslovenskom Festivalu radio stanica u Ohridu 1989. godine.

Komemoracija Kosti Krainčaniću održaće se u UNS-u, u sredu, 29. decembra, u 11 sati, a istog dana u 13.30 biće kremiran na Novom groblju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi