Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Buison dobitnik Specijalne povelje UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 03. 2011.

Buison dobitnik Specijalne povelje UNS-a

Povodom 27. marta, Dana novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije (UNS) Specijalnu povelju za naročite profesionalne uspehe i razvoj novinarstva bez granica dodelilo je znamenitom francuskom novinaru Žan Kristofu Buisonu.




Buison je glavni urednik Kulturne rubrike uticajnog francuskog “Figaro Magazina” i odskora član UNS-a. Istoričar, novinar i pisac, Buison je autor “Romana o Beogradu” koji će se uskoro u izdanju Zavoda za udžbenike pojaviti i na srpskom jeziku, kao i drugih dela. Njegova prva knjiga bila je biografija generala Draže Mihailovića.

Nagrada ustanovljena u spomen izlaska prvih novina na srpskom jeziku u Beču 1791. godine francuskom dobitniku biće uručena u Beogradu 3.maja, na Svetski dan slobode štampe.

UNS je doneo odluku da ove godine, zbog štednje, umesto prigodnih manifestacija u čast Dana novinara Srbije, donira 200.000 dinara u korist Fonda Dobrica Kuzmić. Reč je o fondu UNS-a iz kog članstvo dobija beskamatne pozajmice i bespovratnu pomoć, a u prošloj godini Fond Dobrica Kuzmić pomogao je članstvo sa ukupno sedam i po miliona dinara.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi