Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinara Mocija iz Zabrežja kod Obrenovca posetile kolege iz UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 05. 2011.

Novinara Mocija iz Zabrežja kod Obrenovca posetile kolege iz UNS-a

Dugogodišnjeg urednika i novinara lista "Zabreške novine" Momčila Srećkovića koji živi od poljoprivrede posetile su krajem prošle nedelje kolege iz UNS-a koji su mu tom prilikom poklonili desktop računar.


Momčilo novinarski posao radi u skromnim uslovima, a za pisanje koristi pisaću mašinu. Ideja da se na ovaj način pomogne Mociju Srećkoviću i "Zabreškim novinama" jedinim novinama koje ima neko selo u Srbiji potekla je od kolege Slobodana Stojićevića Cojle koji se obratio UNS-u sa predlogom da se pronađe darodavac koji će Mociju pokloniti računar.

UNS se rado odazvao ovom pozivu i odlučio da bude prvi donator "Zabreškim novinama". U ovu redakciju su računar doneli predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, generalni sekretar Nino Brajović i predsednik Izvršnog odbora Petar Jeremić, a u poseti su im se pridružili i zamenik predsednika GO Obrenovac Tomislav Jeremić i kolege iz "Obrenovačke hronike" i Studija MAG.

"Mi ćemo zamoliti obrenovačke vlasti da pomognu Momčilu ali ćemo pisati i Ministarstvu kulture kada bude raspisalo naredni projekat za pomoć medijima. Mislim da ćemo moći da pomognemo sredstvima kojima raspolaže UNS. Momčilo radi sam, ima jedan stil koji je vrlo prijatan što je retkost u ovim amaterskim produkcijama i meni se sviđa i način na koji su teme raspoređene – malo agrarno, malo politika, malo medicina...izjavila je predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović.

Nakon posete "Zabreškim novinama" predstavnike UNS-a je ugostio i Dragan Lazarević, urednik "Obrenovačke hronike".


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi